Schilderijen van Da Vinci en Van Gogh zullen tokenized worden door Binance en Russisch museum

Voor het uitgeven van tokenized verzamelobjecten heeft de NFT-marktplaats van Binance aangekondigd dat het samenwerkt met het in Sint-Petersburg gevestigde State Hermitage Museum. Hierbij zullen de werken van beroemde kunstenaars, waaronder Leonardo da Vinci en Vincent van Gogh tokenized worden.

Binance onthulde op 27 juli dat het samenwerkt met het museum om de non-fungible tokens eind augustus te maken en uit te geven. Aan deze veiling kunnen alle Binance-gebruikers deelnemen. Het idee om de kunstwerken aan The Hermitage toe te symboliseren, wordt in de blogpost beschreven.

Gepland is om op de veiling gepland limited edition NFT-kopieën van Da Vinci’s Madonna Litta, van Gogh’s Lilac Bush, Claude Monet’s Corner of the Garden in Montgeron en Giorgione’s Judith te lanceren. Er worden twee NFT-kopieën gemaakt van elk meesterwerk. Eén hiervan wordt geveild via de Binance NFT-marktplaats, terwijl de tweede tokens in het museum worden bewaard.

De directeur van de Hermitage, Mikhail Piotrovsky, zal elk NFT-exemplaar ondertekenen en dateren. Het project biedt een nieuw niveau van toegankelijkheid van de collectie van de Hermitage wordt in de blogpost beschreven terwijl het democratische karakter van het museum benadrukt wordt. Om het belang van digitalisering als een nieuwe fase in de wereld van het verzamelen van kunstwerken te benadrukken, is waarvoor de tokens ook dienen.

De bedoeling van The Hermitage om verder gebruik te maken van NFT’s en andere digitale technologieën in de toekomst, werd opgemerkt door Piotrovsky. En hij verklaarde dat nieuwe technologieën, vooral blockchain, een nieuw hoofdstuk hebben geopend in de ontwikkeling van de kunstmarkt. Het wordt geleid door het eigendom en de garantie van dit eigendom, zei Piotrovsky.

Helen Hai, hoofd van Binance NFT zegt dat erkenning van blockchain-technologie en NFT’s door een van de grootste musea ter wereld een nieuwe stap is in de richting van wereldwijde digitalisering. Hai zei verder de mogelijkheid om samen te werken met The State Hermitage zeer op prijs te stellen en dat beide organisaties samen geschiedenis schrijven.

Het Staatsmuseum de Hermitage ontvangt alle opbrengsten van de verkoop. Op de komende NFT-kunsttentoonstelling van de Hermitage, die dit najaar in het museum zal plaatsvinden, zullen de tokenized-kopieën ook worden tentoongesteld.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.