Schrapping van de notering van Coinbase wordt afgewend omdat de Duitse aandelenbeurs de handel hervat

De geplande schrapping van Coinbase-aandelen van de Duitse beurs Deutsche Boerse lijkt te zijn afgewend. Woensdag kondigde het platform aan dat Coinbase deze week van de beurzen van Xetra en Frankfurt zou worden verwijderd. Dit werd besloten nadat werd ontdekt dat de cryptocurrency-beurs niet de juiste referentiegegevens voor zijn aandelen had ingediend.

Eerst was de verwijderingsdatum gepland voor vrijdag aan het einde van de handelssessie van de dag. Voor bedrijven die financiële transacties in het land uitvoeren, is de Legal Entity Identifier of LEI-code een vereiste. Wel stelde de beursbeheerder dat de verwarring neerkwam op een administratieve fout, waarbij Coinbase per ongeluk de verkeerde referentiecode aanleverde.

Volgens een rapport van Reuters kondigde Deutsche Boerse donderdag aan dat Coinbase sindsdien een officiële LEI-code had verstrekt. En dat de aandelen ongehinderd op zijn twee platforms zouden blijven handelen. Met het indienen van de juiste documentatie verspilde Coinbase geen tijd en de situatie was in minder dan 24 uur opgelost.

Toen gaf een woordvoerder van Coinbase aandat zij op de hoogte zijn van een administratieve fout die het voor Coinbase nodig heeft gemaakt om bepaalde documentatie opnieuw in te dienen bij bepaalde Europese beurzen. En dat er op dit moment geen onderbrekingen zijn geweest in de handel in Coinbase-aandelen. Zij werken eraan om dit zo snel mogelijk op te lossen, aldus de woordvoerder.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.