SEC zinkt ShipChain’s $27M ICO en beboet het bedrijf de laatste $2M

Het stopgezet bedrijf is niet de eerste die aan de grond loopt door het niet naleven van Amerikaanse security wetten.

Achter een ander eerste muntenaanbod, laat de Securities en Exchange Commission het bedrijf zinken.

Het werd vastgesteld op 21 december door de SEC dat de ICO van ShipChain voor zijn SHIP-tokens een ander voorbeeld was van een niet-geregistreerd vermomd securities offering.

Van eind 2017 tot begin 2018 haalde geregistreerde ShipChain $ 27,6 miljoen op, tijdens de vloed van de ICO-rage. Eind november 2017 registreerde het bedrijf zich in Delaware en beloofde de transparantie van transport en verzending te verbeteren met zijn onontwikkelde blockchain-platform.  Helaas voor het bedrijf koppelde het de toegang tot dat platform aan de aankoop van SHIP-tokens en betaalde zelfs promotors van de ICO in die tokens, waardoor verschillende van de hoofdzonden van de securities law tegelijkertijd werden begaan.

Eind juli van dit jaar kondigde ShipChain de lancering van zijn mainnet aan, maar het bedrijf lijkt zijn koffers ergens in oktober te hebben ingepakt. In de tweede helft van dit jaar waren

Er waren inderdaad enkele pieken in de tweede helft van dit jaar, in de prijs en marktkapitalisatie van SHIP, maar nu zal het bedrijf al zijn SEC-aangestelden moeten overdragen.

Bovenop de teruggave van alle SHIP-tokens, legt de SEC ShipChain een boete op van $2.050.000, die de SEC heeft gekalibreerd op basis van “het feit dat ShipChain heeft besloten alle operaties te staken en dat de boete nagenoeg alle netto activa van ShipChain vertegenwoordigt.”,

Gevestigd in South Carolina, ontving ShipChain in mei 2018 een soortgelijk bevel tot staking en beëindiging van de effectenregelgever van de staat. Het bedrijf slaagde er echter in om uit die verplichting te komen.

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce