Search
Close this search box.

Shenzhen deelt 10 miljoen digitale yuan uit in valuta-weggeefactie

De grote Chinese stad Shenzhen lanceert een proefprogramma om de digitale yuan te promoten met een openbare weggeefactie.

In samenwerking met de centrale bank van het land is Shenzhen van plan om in totaal 10 miljoen digitale yuan (1,5 miljoen dollar) te verdelen, de digitale valuta van de centrale bank van China, meldt het lokale persbureau Sina Finance op 9 oktober.

Zoals gemeld, zal de weggeef-pilot worden gefinancierd door het Luohu-district in Shenzhen. Het weggeefgeld zal naar verluidt via een loterij worden verdeeld onder 50.000 ontvangers. Inwoners van Shenzhen kunnen op 9 oktober online een aanvraag indienen om deel te nemen aan de weggeefactie.

Volgens het rapport is elk “geschenk” 200 renminbi waard en kan vanaf 12 oktober en 18 oktober worden uitgegeven bij een van de 3.389 handelaren in het Luohu-district van Shenzhen. Volgens de gebruiksregels kan het cadeaugeld niet worden overgedragen aan een andere persoon of worden ingewisseld op de eigen bankrekening, merkt het rapport op. Het ongebruikte bedrag wordt naar verluidt na 18 oktober van de winnaars teruggenomen als het niet wordt besteed.

De nieuwe pilot maakt deel uit van de plannen van de Chinese regering om de digitale yuan bij het publiek te promoten. Ook bekend als de digitale valuta elektronische betaling, of DCEP, het digitale yuan-project dat in april 2020 in China werd getest. Zoals gerapporteerd door Cointelegraph, wordt het momenteel getest in negen steden, waaronder Shenzhen, Guangzhou, evenals Hong Kong en Macau.

China’s CBDC-pilots lijken snel vooruitgang te boeken. Op 5 oktober kondigde PBoC’s plaatsvervangend gouverneur Fan Yifei aan dat DCEP-portefeuilles 1,1 miljard renminbi (162 miljoen dollar) aan transacties verwerkten tussen april en augustus 2020. Volgens de ambtenaar opende de Chinese centrale bank 113.300 persoonlijke digitale portefeuilles en 8.859 digitale portefeuilles voor bedrijven binnen het digitale yuan-initiatief.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.