Search
Close this search box.

Signal onderzoekt naar verluidt functies voor cryptobetalingen

Het gerucht gaat dat de snel stijgende berichtenservice Signal experimenteert met een crypto-token voor privacy.

Privacygerichte berichten-app Signal besteedt naar verluidt middelen aan de ontwikkeling van een cryptocurrency-betalingsservice voor zijn gebruikers.

Volgens een rapport van Casey Newton, de oprichter van de technologie-nieuwsbriefservice Platformer, overweegt Signal de integratie van cryptobetalingen in de app.

Het rapport beweert dat Signal naar verluidt piloottests heeft uitgevoerd voor een dergelijk token op het door Binance ondersteunde, op Stellar gebaseerde privacy-cryptocurrency-platform MobileCoin. Moxie Marlinspike, CEO van Signal, fungeert als adviseur voor het MobileCoin-project, wat de speculatie versterkt dat de test een proefrun zou kunnen zijn voor latere implementatie in de berichten-app.

Het Platformer-rapport merkt ook op dat Marlinspike deze speculaties heeft gebagatelliseerd, de tests beschrijft als “ontwerpverkenningen” en toevoegt:

“Als we zouden besluiten dat we betalingen in Signal wilden stoppen, zouden we proberen heel goed na te denken over hoe we dat deden.  Het is moeilijk om volledig hypothetisch te zijn.”

Volgens Newton zeiden voormalige Signal-medewerkers echter dat het bedrijf actief de nodige protocollen nastreeft om MobileCoin op het berichtenplatform te integreren. Eerder in januari probeerde MobileCoin zijn relatie met Signal te verduidelijken:

Als de rapporten waar blijken te zijn, zou Signal de nieuwste berichtenservice worden die de crypto- en digitale betalingsarena betreedt.

Facebook heeft meerdere wijzigingen aangebracht in zijn geplande Diem-project na intensieve weerslag in de regelgeving.

De integratie van een privacymunt op het Signal-platform zou het bedrijf inderdaad in gevaar kunnen brengen voor ernstig toezicht door de regelgevende instanties. Volgens Financial News maken financiële dienstverleners zich al zorgen over de opkomende blinde vlek in de regelgeving als gevolg van de migratie van handelaren van WhatsApp naar Signal.

De op privacy gerichte berichtenservice heeft zijn gebruikersbestand al met meer dan 100% zien stijgen na recente beleidswijzigingen door WhatsApp. Er zijn echter zorgen dat de toevoeging van anonieme betalingen en andere geruchtenfuncties ertoe kunnen leiden dat het platform een ​​thuis wordt voor illegale activiteiten.

Signal reageerde niet onmiddellijk op het verzoek van CoinTelegraph om commentaar.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.