Search
Close this search box.

Sinds 2016 bereikt hoeveelheid ETH, in bezit van miners, hoogste niveau

In termen van Amerikaanse dollars, heeft de hoeveelheid Ether (ETH) die miners vasthouden, recordniveaus bereikt. De reden is dat miners terughoudend blijven om hun ETH te verkopen. Sinds kort, nadat het netwerk vijf jaar geleden werd gelanceerd, is het saldo van Ether-miners het grootst. Volgens gegevens van het analyseplatform Santiment, bevindt het saldo zich op een historisch hoogtepunt van $ 1,85 miljard wanneer het wordt omgezet in USD.

Het aantal van 532.750 ETH is het grootste saldo dat miners sinds 13 juli 2016 hebben, verklaarde Santiment. Van het totaal circulerend aanbod van Ethereum, wat nu op 117,8 miljoen ETH zit, komt het bedrag overeen met ongeveer 0,45%. Meestal verkopen miners het actief regelmatig voor het dekken van onder andere elektriciteits- en hardware kosten. Hierbij suggereert een terughoudendheid om te verkopen dat miners zouden kunnen wachten op verdere prijsstijgingen.

Geen impact op hash-snelheid

Vaak wordt de hash-snelheid van Ethereum gezien als een weerspiegeling van de gezondheid en veiligheid van het netwerk. Tijdens de uittocht van miners uit China zakte de hash-snelheid van ETH samen met die van Bitcoin. Eind juni daalde de hash-snelheid van Ethereum tot 477 terahashes per seconde (TH/s). Echter, de afgelopen drie maanden is het volledig hersteld en steeg naar nieuwe pieken.

Sinds het begin van het jaar is de hash-snelheid van ETH nu met 150% gestegen. De stijging houdt stand ondanks het feit dat de Ethereum-mijnpools die in China gevestigd zijn, uit de race zijn gevallen. De afgelopen weken hebben SparkPool en BeePool hierbij de activiteiten opgeschort. Volgens BitInfoCharts is er vreemd genoeg geen merkbare daling van de hash-snelheid geweest. Dinsdag bereikte deze een recordhoogte van 745 TH/s.

Na de hard fork in Londen begin augustus, waren Ether-miners begonnen met het hamsteren van de activa. Na de lancering van Ethereum-verbeteringsvoorstel 1559 dat een deel van de transactiekosten verbrandt, verwachtten miners verdere prijsstijgingen van potentiële deflatoire eigenschappen, suggereerde onderzoek van de crypto-uitwisseling Kraken. Volgens Ultrasound.money is al 473.120 ETH ter waarde van ongeveer $ 1,7 miljard verbrand, sinds de upgrade op 5 augustus live ging.

Ook is een groot percentage ingezet op het Ethereum 2.0 Beacon Chain-contract dat verder bijdraagt aan de schaarste van het aanbod. Volgens de Eth2 explorer is ongeveer 6,7% of 7,9 miljoen ETH vergrendeld voor staking. Dit komt neer op ongeveer $ 28 miljard tegen de huidige prijzen van ongeveer $ 3.577.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.