Sinds marktpiek zijn NFT-verkopen met 90% gedaald

Nadat de verkoop van NFT’s met 90% daalde sinds ze begin mei een hoogtepunt bereikten, is de non-fungible token-vleugel van de crypto-ruimte de afgelopen maand zelfs sneller gedaald dan de bredere markt. Terwijl de verkoop in alle categorieën snel blijft dalen, schetsen de door Protos verstrekte gegevens een beeld van een NFT-markt in het midden van een implosie.

De afgelopen week werd slechts $ 19 miljoen verkocht aan NFT’s, nadat op 3 mei voor $ 102 miljoen aan NFT’s op één dag was verkocht. Aan weerszijden van de markttop werd meer dan $ 170 miljoen aan NFT’s verkocht in het zevendaagse venster. Dit is gelijk met een daling van bijna 90% sindsdien. Na een daling van 12.000 naar 3.900 is sinds begin mei, het aantal NFT-wallets dat dagelijks tekenen van activiteit vertoont, ook met 70% gedaald.

In het hele scala van tokencategorieën daalden NFT-verkopen en wallet bewegingen, zoals gaming, gedecentraliseerde financiën, verzamelobjecten, kunst, nutsvoorzieningen, metaverses en sport. Crypto-verzamelobjecten zijn de afgelopen maand met slechts 66% gedaald. Deze waren de meest gekochte NFT’s tijdens de marktpiek, en dat is nog steeds zo gebleven.

De NFT-categorie die betrekking heeft op sporttokens, was de tweede populairste. Deze vertoonden de meeste veerkracht tijdens de marktdaling. Actieve wallets zijn hierbij sinds begin mei slechts 55% gedaald. Collectibles (CryptoPunks) en sport (Sorare) tokens hebben het meeste volume verwerkt in de afgelopen zeven dagen, goed voor bijna 40% van het totale NFT-volume. Zo laten huidige gegevens op NonFungible.com zien.

De NFT-zeepbel is al gebarsten was de snelle conclusie getrokken door de analisten van Protos. Alles bij elkaar genomen, suggereren de gegevens dat de NFT-bubbel slechts vier maanden heeft geduurd, schreven ze. En dat hij rond deze tijd in mei barstte, volgens de analisten. Toen NFT’s eerder dit jaar naar voren kwamen als de nieuwste rage van de crypto-ruimte, veroorzaakten ze gelijke delen van hype en verwarring.

Ze treden hiermee in de voetsporen van de tokenization-beweging (zie Dentacoin), de ICO-fase en DeFi en yield farming. NFT’s zijn, of waren, ofwel de populairste nieuwe technologische uitvinding die uit het blockchain-rijk voortkwam. Afhankelijk van iemands vermogen tot optimisme. Of het was een absolute plaag op de crypto-ruimte, die weinig waarde en veel ruis opleverde.

De ruis lijkt nu te verslappen, ongeacht waar men op dit punt staat.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo