Sinds record daling in moeilijkheidsgraad, stijgt Bitcoin miner omzet met 50% in 4 dagen

Uit gegevens blijkt dat nadat het netwerk de grootste moeilijkheidsgraad ooit zag dalen, de inkomsten van Bitcoin (BTC)-miners zijn gestegen. De dagelijkse inkomsten zijn met meer dan 50% gestegen, volgens cijfers van monitoringbron Blockchain.com.

Bitcoin-mining getroffen door interessante dynamiek

Momenteel zit Bitcoin-mining in een unieke staat van verandering. Doordat miners uit China verhuizen, is ongeveer de helft van de hashing-kracht offline en het blijft onbekend hoe snel ze weer online kunnen komen. De miners die niet zijn getroffen door de Chinese aftocht, hebben hun winstgevendheid tegelijkertijd zien stijgen. Omdat ze de helft van hun concurrenten van de ene op de andere dag hebben zien verdwijnen.

De omvang van de veranderingen is duidelijk te zien, nu de gegevens van de afgelopen weken binnenkomen. Op vrijdag, de dag voor de moeilijkheidsaanpassing, bedroegen de dagelijkse inkomsten uit mining ongeveer $ 20,7 miljoen. Het bereikte $ 29,3 miljoen een dag later en dinsdag deze week $ 31,9 miljoen.

Analysebedrijf Glassnode vat samen in een videogids voor de editie van zijn nieuwsbrief van deze week, “The Week On-chain” dat dit allemaal het gevolg is van een “zeer interessante dynamiek”. Het bedrijf legde uit dat ze nu een zeer interessante dynamiek hebben waarbij ongeveer 50% van de hash-kracht momenteel offline is.

En dit veroorzaakt een groot aantal kosten door logistiek en gewoonweg niet hashen, met hardware die momenteel niet werkt, en de andere 50% heeft in wezen de helft van hun concurrentie weg zien vallen uit het netwerk, legde Glassnode verder uit.

Ook gaf het bedrijf aan dat terwijl het protocol nu hetzelfde aantal coins uitgeeft als normaal, met de moeilijkheidsgraad omlaag, is de situatie nu dat de helft van het netwerk zijn inkomsten heeft verdubbeld en de andere helft van het netwerk in wezen niets produceert.

De winstgevendheid is voor actieve miners teruggekeerd naar de niveaus die werden gezien toen BTC/USD werd verhandeld op $ 55.000  ΜΆ  $ 60.000.

Records gevestigd voor bloktijden

Niet alleen miners voelen het resultaat. Glassnode voegde eraan toe dat de gemiddelde bloktijden de afgelopen week hun hoogste niveau ooit bereikten. Deze worden alleen verslagen door de bloktijden van tijdens de “bootstrapping” -periode van Bitcoin in 2009-2010. Dit was voor de cryptocurrency zelfs een solide prijs had in Amerikaanse dollars. Ook andere on-chain-statistieken registreren de dichotomie tussen verschillende groepen miners.

Deze laten onder andere zien hoe sommigen schatkisten uitgeven vanwege verhuiskosten, terwijl deze miners niet in staat zijn om nieuwe coins te mijnen en een deel van blokbeloningen en vergoedingen te ontvangen. Anderen houden tegelijkertijd vast aan meer BTC per blok dan ze uitgeven. Dit is deel van een opwaartse trend die aanhoudt ondanks de prijsdaling, die ook meer dan 50% heeft bereikt.

Glassnode adviseerde dat het zeker iets is om naar te kijken.

Doe mee met de Bullrun πŸš€10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

πŸš€ Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.