Skew suggereert dat er een kans van slechts 6% is dat optiehandelaren gelijk hebben; ze mikken op $ 80.000 in mei voor BTC

Volgende maand zal naar verwachting plaatsvinden Coinbase’s langverwachte directe beursintroductie is nu bekend. Daardoor lijken optiehandelaren erop te wedden dat Bitcoin de komende weken opnieuw naar nieuwe recordhoogtes zal stijgen. De oprichters van crypto-analysebedrijf Glassnode tweetten op 24 maart gegevens die suggereren dat optiehandelaren op peer-to-peer cryptoderivatenbeurs, Deribit, hun contracten aan het opladen zijn.

Deze contracten zullen beginnen af te lopen op 30 april met een uitoefenprijs van $ 80.000. Er zijn contracten gekocht met een nominale waarde van 4.000 BTC die gericht zijn op het totale prijspunt, meer dan enige andere uitoefenprijs van minstens 50%. Mocht de prijs eind april lager zijn dan $ 80.000, dan lopen de contracten waardeloos af.

Dit geeft een sterke overtuiging aan dat de Bitcoin-markten nog ver verwijderd zijn van de top onder derivaten handelaren. Skew, de gegevensverzamelaar van cryptoderivaten, heeft echter waarschijnlijkheidsramingen op basis van marktgegevens voor het contract van 30 april gemaakt. Volgens Skew is er slechts 6,19% kans dat de BTC-prijzen boven de $ 80.000 uitkomen wanneer de posities vervallen.

Er is ook opvallend volume geconvergeerd rond de contracten met een uitoefenprijs van $ 120.000. Dit betekent dat sommige handelaren denken dat de Bitcoin-prijs de komende vijf weken meer dan zal verdubbelen. Het is volgens Skew schattingen slechts 2,15% waarschijnlijk dat Bitcoin op de vervaldatum van 30 april $ 100.000 zal bereiken.

Sommige handelaren die wedden op $ 80.000 of $ 120.000 verwachten echter misschien niet dat de prijzen zo hoog zullen worden. Terwijl veel optiehandelaren die posities opbouwen over meerdere contracten met uiteenlopende uitoefenprijzen. Contracten voor 30 april zijn nu de derde meest populaire onder optiehandelaren, blijktuit de gegevens van Skew.

 Hierbij is er een openstaande rente die nugelijk staat aan een nominale waarde van 38.700 BTC. Op de tweede plaats staan contracten van 21 juni met 42.300 BTC aan nominale openstaande rente, terwijl 117.900 BTC in waarde aan contracten of $ 6 miljard aan nominale waarde, op 26 maart aflopen.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.