Search
Close this search box.

SkyBridge van Scaramucci dient aanvraag in bij SEC om Bitcoin-fonds te lanceren

SkyBridge Capital, het hedgefonds van Anthony Scaramucci, met een waarde van meerdere miljarden dollars, heeft een formele aanvraag ingediend bij de Amerikaanse toezichthouder. De aanvraag gaat over het lanceren van een nieuw Bitcoin (BTC) -fonds voor effecten. Maandag is op de website van de Securities and Exchange Commission, het formulier D voor een vrijgestelde aanbieding verschenen.

“SkyBridge Bitcoin Fund L.P.” is als de uitgever vermeld op het voorstel terwijl “SkyBridge Bitcoin Fund GP LLC” vermeld is als een verbonden persoon. Het voorgestelde fonds wordt geclassificeerd als een ‘hedgefonds’, volgens het document. Het minimum van elke individuele investeerder zal $ 50.000 zijn, maar SkyBridge weigerde de omvang van de beoogde investering bekend te maken.

Onder de SEC’s Reg. D-vrijstelling zou het aanbod plaatsvinden. Dat betekent dat het door Skybridge voorgestelde Bitcoin-fonds alleen beschikbaar zou zijn voor geaccrediteerde beleggers. Ongeveer zes weken nadat SkyBridge de effectenregelgever voor het eerst op de hoogte bracht van zijn voornemen om een Bitcoin-gerelateerd hedgefonds te lanceren, werd de aanvraag ingediend.

SkyBridge heeft op 13 november een prospectus ingediend bij de SEC. Hierin staat dat beleggingsfondsen long- en shortposities kunnen aanhouden in digitale activa. Ook kunnen de Vennootschap en Investeringsfondsen beleggen in effecten van bedrijven die geheel of gedeeltelijk verband houden met digitale activa.

Of die verband houden met digitale activatechnologieën, inclusief digital asset miners, betalingstechnologieën, digitale beveiliging of cryptohandelbeurzen. Of die op een andere manier directe of indirecte blootstelling hebben aan opkomende technologieën.

Een van de grootste verhalen naar voren gekomen in 2020, is de institutionele en zakelijke acceptatie van Bitcoin. Bedrijven als MassMutual en Ruffer Investment Companies ook op de markt zijn gekomen. Tegelijkertijd hebben namen als Paul Tudor Jones, Stanley Druckenmiller en Jim Camer hun gewicht achter Bitcoin geworpen. De afgelopen maanden hebben aan de zakelijke kant MicroStrategy, Square en Cypherpunk allemaal substantiële bijdragen geleverd aan hun balansen.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.