Search
Close this search box.

Slechts 2,5 miljoen Bitcoin over om te minen

Met slechts 21 miljoen Bitcoin (BTC) om te worden uitgegeven, blijft er iets minder dan 2,5 miljoen BTC over om te minen.

 

In een tweet zei ChartBTC dat het Bitcoin-netwerk de 18,5 miljoen BTC-grens in omloop al gepasseerd is. Dit betekent dat er minder dan 2,5 miljoen BTC over is, of ongeveer 11,9% van de totale te genereren Bitcoin.

 

ChartBTC wees erop dat de helft van de resterende 2,5 miljoen BTC in de komende vier jaar zal worden gemined. Sinds het ontstaansblok in 2009 heeft het Bitcoin-netwerk al drie halveringen ondergaan, en de derde halvering vond plaats in mei van dit jaar. Aangezien de uitgifte van nieuwe munten elke vier jaar wordt gehalveerd, wordt verwacht dat de laatste Bitcoin pas in 2140 zal worden gemined. Na dat jaar kan er geen nieuwe Bitcoin worden gemined.

 

Zoals Cointelegraph eerder meldde, dacht een groep van acht Crypto Valley-experts dat de laatste halvering anders was dan die in het verleden, omdat meer mensen overwegen hun spaargeld op te slaan in BTC.

 

Sinds begin 2020 nam de institutionele vraag naar Bitcoin gestaag toe. Uit nieuwe enquêtegegevens bleek dat institutionele beleggers van plan zijn hun Bitcoin-allocaties te verhogen, ongeacht prijsdalingen op korte termijn. Door zijn investering in MicroStrategy bezit ’s werelds grootste staatsinvesteringsfonds nu 577,6 BTC.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.