Solana en Polkadot ETN’s van VanEck gelanceerd door Deutsche Boerse

Deutsche Boerse, de Duitse beursexploitant, blijft in de cryptocurrency-derivaten duiken door drie nieuwe crypto exchange-traded notes (ETN) van VanEck op de markt te brengen. Dinsdag heeft Deutsche Boerse officieel aangekondigd dat VanEck’s nieuwe ETN’s op Polkadot’s DOT, Solana (SOL) en Tron (TRX) nu verhandelbaar zijn op haar digitale effectenbeurs, Xetra, en de Frankfurt Stock Exchange.

Het bedrijf merkte op dat de nieuwe vermeldingen het crypto ETN-aanbod van Deutsche Boerse uitbreiden. Want het bedrijf begon eerder soortgelijke producten op cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Bitcoin Cash (BCH) en Litecoin (LTC) aan te bieden. De aankondiging geeft aan dat alle crypto-ETN’s die op Xetra verhandelbaar zijn, fysiek onderpand zijn en genoteerd staan op de gereguleerde markt van de Frankfurt Stock Exchange.

Beleggers kunnen crypto-ETN’s kopen zonder dat ze crypto-wallets hoeven op te zetten, volgens Deutsche Boerse. De ETN’s zijn vergelijkbaar met aandelen of exchange-traded funds (ETF). Het bedrijf voegde eraan toe dat door centrale clearing institutionele beleggers ook van aanzienlijk verminderde risico’s profiteren bij de afwikkeling van transacties.

De nieuwe producten volgen op eerdere lanceringen van op de beurs verhandelde producten op Bitcoin en Ether, merkte VanEck op in zijn eigen aankondiging. Het bedrijf schreef dat nu nog meer ETN’s volgen om de toekomstige markt van cryptocurrencies voor Europese investeerders te openen. De ervaren ETF-aanbieder breidt met deze stap zijn pioniersrol voor innovatieve en toekomstgerichte beleggingsoplossingen verder uit, volgens VanEck.

Terwijl Deutsche Boerse actief het aanbod van ondersteunde crypto-derivatenproducten uitbreidt op zijn geëxploiteerde beurzen, is het nieuws verschenen. Eurex, de derivatenbeurs van Deutsche Boerse, debuteerde op 13 september met de handel in cryptoderivaten met het Bitcoin (BTC) ETN-futuresproduct van ETC Group. Xetra debuteerde eerder dit jaar met de handel in op Ether gebaseerde ETP’s van ETC Group.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.