Search
Close this search box.

‘Spectaculaire bust’ voor aandelen: 5 dingen om deze week in Bitcoin te bekijken

De aandelenmarkten hebben misschien enkele weken voor een grote reset, waarschuwt een analist te midden van beweringen dat de institutionele Bitcoin-interesse hapert.

Bitcoin (BTC) begint een nieuwe week met $30.000 herbevestigd als ondersteuning, maar ook een nieuwe motie van wantrouwen van de mainstream.

Na een min of meer stabiel weekend blijft de grootste cryptocurrency stevig in zijn gevestigde handelscorridor – tussen $30.000 en $40.000. Wat is het volgende?

Deze week wordt de factoren die de prijsprestaties beïnvloeden bekeken.

Aandelen staan ​​voor een “spectaculaire bust” – analist

Aandelen lieten maandag een duidelijk opwaarts momentum zien, aangevoerd door Hong Kong als nieuw favoriet target voor Chinese investeerders.

Het sentiment kreeg eerder deze maand een grote boost nadat de Amerikaanse president Joe Biden een stimuleringspakket voor het coronavirus van $1,9 biljoen had aangekondigd. Hoewel ze al in de buurt van recordhoogtes waren, stuwde de geldinjectie de markten nog hoger.

“Beleggers zien een aanhoudend open-spigot monetair beleid en meer fiscale stimuleringsmaatregelen,”

Vertelde Marc Chandler, chief market strateeg bij Bannockburn Global Forex, aan Bloomberg.

“In combinatie met de introductie van het vaccin, zal het een kritische massa van robuustere economische groei genereren naarmate het jaar vordert.”

Die “open-spigot” positie voor het drukken van geld is niettemin reden tot bezorgdheid bij zowel Bitcoin-voorstanders als meer kritische traditionele marktspelers. Vorige week waarschuwde Jeremy Grantham, CEO van vermogensbeheergigant GMO, ronduit dat aandelen in een bubble zaten en dat die stimulans het alleen maar erger zou maken.

De goede tijden, zo waarschuwde hij, konden slechts “een paar weken” duren.

“We zullen een paar weken extra geld hebben en een paar weken om je laatste, wanhopige fiches in het spel te stoppen, en dan een nog spectaculairdere bust”, voorspelde hij in een Bloomberg-interview.

“Wanneer je dit niveau van overduidelijk superenthousiasme hebt bereikt, is de bubble altijd, zonder uitzondering, in de komende maanden gebroken, niet een paar jaar.”

De impact van een dergelijke crash op Bitcoin blijft open. Ondanks zijn toenemende reputatie als niet-gecorreleerde veilige haven, wordt BTC/USD nog steeds beïnvloed door macrofactoren, met name de sterkte van de Amerikaanse dollar. Een scenario vergelijkbaar met de cross-asset crash van afgelopen maart doemt ook op in het geheugen van traders.

Grantham was ondertussen niet optimistischer over een post-coronavirus-wereld dan de huidige.

Hij zei:

“U zult geen knap 10- of 20-jaars rendement halen uit Amerikaanse groeiaandelen,”

Dollar op korte termijn hoger gezien

Aandelen die vooruitschoten, betekenden maandag ondertussen een bearishness op korte termijn voor de USD.

De Amerikaanse dollar-valuta-index (DXY), die de dollar plaatst ten opzichte van een mandje van belangrijke valuta’s van handelspartners, daalde van recente winsten om de ondersteuning opnieuw op 90 te testen.

Een omkering van het scenario van vorige week, de dollar staat nu op de achtergrond, aangezien Bitcoin een bekende omgekeerde correlatie met DXY vertoont en sterker wordt dan $33.000.

De aanstaande Amerikaanse minister van Financiën, Janet Yellen, zal niet worden aangetrokken door haar plannen voor de valuta en beweert dat ze noch een al te sterke dollar wil, noch één die zo zwak is geweest als tijdens de ambtsperiode van de Trump-regering.

“Ik denk dat deze beweging hoger ligt dan die we deze week hebben gezien, ik denk dat het een aantal benen heeft,”

Volgens Dave Floyd, oprichter van Aspen Trading, aan TD Ameritrade in een bullish kortetermijnprognose voor DXY.

‘Ik denk dat we meer te doen hebben;  er zullen natuurlijk wat dalingen zijn – niets gaat in een rechte lijn omhoog – maar ik denk dat we de komende twee maanden een sterkere dollar zullen zien op het absolute minimum, misschien zelfs langer.”

Uitzoomend zijn analisten echter van mening dat de USD op weg is naar aanhoudende verliezen als gevolg van de toenemende schuldenlast en de economische schade die door de pandemie wordt aangericht.

JPMorgan: Institutionele vraag BTC “niet sterk genoeg”

Bitcoin loopt ook het risico om onderdrukt te worden, beweren traditionele financiële analisten in een bekende bearish kijk op de grootste cryptocurrency.

In een notitie aan investeerders op vrijdag waarschuwde een team van JPMorgan onder leiding van Nikolaos Panigirtzoglou dat de dalende vraag naar de Bitcoin Trust (GBTC) van industriegigant Grayscale betekende dat het onwaarschijnlijk is dat het positieve effect op de markt zal terugkeren.

“Op dit moment is de institutionele stroomimpuls achter de Grayscale Bitcoin Trust niet sterk genoeg voor Bitcoin om uit te breken boven de $40.000”

Luidt het, geciteerd door Bloomberg.

Panigirtzoglou et al, wees op een daling van de GBTC-premie – de prijs van de Trust boven de spotprijs van Bitcoin – als bewijs dat de opname na een paar recordmaanden vertraagt. Grayscale zelf is ondertussen druk bezig met het kopen van meer BTC dan ooit voor zijn activa onder beheer – op 15 januari zag zijn grootste buy-in voor één dag ooit met een waarde van meer dan $600 miljoen.

JPMorgan is echter niet de enige. Analisten van QCP Capital benadrukten eveneens “institutionele uitputting” als een belangrijke marktkracht die onder de huidige omstandigheden in Bitcoin aan het werk is.

“De balans van de risico’s op korte termijn is nog steeds naar beneden gericht,” voegde Panigirtzoglou’s opmerking toe.

BTC/USD ziet een stevige opleving van $31.000

Na herstel van een korte dip onder $30.000 vorige week, is BTC/USD beslist niet-volatiel op weg naar de handel van de nieuwe week.

De rustigere omstandigheden zijn een welkome afwisseling voor traders, die keken hoe een combinatie van geruchten en verkopen voor dramatische prijsbewegingen zorgden voorafgaand aan het weekend.

“Wat is je favoriete verhaal over waarom bitcoin corrigeert nadat het verticaal is gegaan? Het antwoord zit in de vraag, ”vatte populaire handelaar filbfilb vrijdag samen tegen Twitter-volgers.

Met een terugkeer naar relatieve stabiliteit in het weekend, richten de ogen zich nu echter op een mogelijke stijging binnen de handelscorridor tussen $30.000 en $40.000 waarin Bitcoin deze maand heeft gewoond na het bereiken van nieuwe recordhoogtes van $42.000.

“Bitcoin reageerde heel sterk met $31k. Bearish scenario is voorlopig ongeldig. Waarschijnlijk komt er $ 36k, en dan opnieuw beoordelen. ”

Bood intern analist Joseph Young maandag aan.

Young merkte eerder op dat on-chain indicatoren langzaam naar bearish verschoven, wat de reeds dubieuze prijsactie voedde zonder duidelijke richting.

Zo’n stap zou BTC/USD naar bekende niveaus brengen, maar nog steeds zonder het paradigma te doorbreken dat het pair de afgelopen weken heeft gekenmerkt.

In het voordeel van bulls is een vervaldatum van 29 januari van $4 miljard aan Bitcoin-opties.

Ether clips nieuwe recordhoogte

Bitcoin-koeling en variërend na de verticale fase biedt ondertussen wat sommigen beschouwen als de perfecte omstandigheden voor een altcoin-rally.

Tekenen dat alts aan het ontwaken waren, waren al eerder in januari aanwezig, maar de volatiliteit van vorige week in Bitcoin schudde wat vroege winsten uit.

In een terugkeer naar vorm deze week, presteerde de grootste altcoin Ether (ETH) echter beter met een terugkeer naar recordhoogtes van $1.475 en dagelijkse winsten van 7,8%. Een doorbraak versus BTC was ook zichtbaar.

De stap verslaat duidelijk andere large-cap altcoins, die maandag flat waren.

“Op dit punt en voor een tijdje leidt ETH, het Alts-seizoen volgt en bitcoin explodeert nog steeds hoger. Iedereen wint, ”voorspelde Raoul Pal, oprichter van Real Vision.

Ooit de optimist, deed Pal een beroep op Twitter-volgers om niet te luisteren naar kleinerende verhalen over de cryptomarkten.

“Geniet en neem de FUD met een open geest aan, maar onthoud dat in een exponentiële bullmarkt iedereen je uit je vak wil schrikken. Het is echt niet gemakkelijk, ‘’ voegde hij eraan toe.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.