Spottende tweet over hoe weinig waarde NFT’s hebben, wordt omgezet in NFT van $ 5000

Lauren Walker, Twitter-gebruiker, tweette een bericht waarin ze beweerde dat ze non-fungible tokens (NFT) stal. Echter, Crypto Twitter verraste door haar woorden om te zetten in een token aanbieding voor duizenden dollars. Walker zei, in een bericht van zaterdag, spottend op Twitter dat haar huidige verzameling NFT’s werd gewaardeerd op meer dan $ 8 biljoen. Naar haar bewering had ze met de rechtermuisknop op de afbeeldingen geklikt en had ze deze op haar schijf opgeslagen.

De verifieerbare schaarste die de basis vormt voor getokeniseerde afbeeldingen en kunstwerken, wordt echter door het bericht genegeerd. Toch gaf Walker aan dat ze een echte baan heeft en wees kritiek van de gemeenschap af. Minstens twee crypto-gebruikers hebben, als reactie hierop, screenshots gemaakt van het bericht en de antwoorden van Walker tot NFT’s gemaakt.

En ze hebben de NFT’s ter veiling aangeboden op de OpenSea-marktplaats. Nu staat het bod voor de NFT van gebruiker CaptainFantastic onder de naam “have fun staying poor”, op maximaal 1,5 Ether (ETH) of ongeveer $ 5100 op het moment van schrijven. Gebruiker Clown World NFT heeft een andere gemaakt die nog geen biedingen heeft ontvangen.

Voor iemand zonder praktische kennis van NFT’s, is de strekking van het argument van Walker schijnbaar begrijpelijk, in die zin dat het tokeniseren van de afbeelding het uniek maakt en het in wezen waarde geeft. Het heeft waarde voor iemand die het waarde wil toekennen op een manier die een gewone JPG of GIF nooit kan. Zo ruilde een YouTuber vorige maand een volledig functionele Tesla Roadster in voor een enkele NFT die naar schatting $ 100.000 waard is.

Mike Winkelmann, digitale kunstenaar die ook bekend staat als Beeple, verkocht in maart een van zijn stukken als NFT voor $ 69 miljoen. Twitter-gebruiker Travellintoddy zei dat hij zo energiek wordt door dit soort tweets, in reactie op de tweet van Walker. Volgens Travellintoddy laat het zien dat de NFT-gemeenschap zo vroeg is. Het is alsof je je kritisch uitlaat in 2003 over sociale media, want waarom zou je niet gewoon naar je vrienden gaan in plaats van online.

Het argument van Walker werd door anderen, zoals gebruiker Sergey Pshenichkin, vergeleken met de beeldende kunstwereld. Pshenichkin gaf aan dat dit eigenlijk hetzelfde is als een grap maken dat je de Mona Lisa hebt gestolen door er een foto van te maken. Er valt zeker geld te verdienen op de NFT-markt. Toch is het schijnbaar onderhevig aan hetzelfde type volatiliteit als in cryptocurrency-prijzen.

Het dagelijkse OpenSea-handelsvolume op zondag was meer dan 34.070 ETH, laten gegevens van Dune Analytics zien. En gebruikelijke bedrijven, zoals Visa, hebben zelfs geïnvesteerd in NFT-verzamelobjecten zoals CryptoPunks.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo