Square bouwt een ‘assisted custody’ BTC-hardware wallet, bevestigt Jack Dorsey

CEO Jack Dorsey en hardware lead Jesse Dorogusker bevestigen beide op Twitter het plan van Square, het digitale betalingsbedrijf. Het bedrijf is namelijk een Bitcoin (BTC) hardware-wallet aan het bouwen. Vorige maand plaagden de Tech-ondernemer en de voorstander van Bitcoin voor het eerst het idee voor een Square hardware wallet en bewaarservice. Echter, vrijdag onthulden dat ze het doen.

Op Twitter gaf Dorogusker aan dat Square de bewaring van Bitcoin meer mainstream wil maken en schetste het pad voor de uitrol van de hardware-wallet. Hij gaf aan dat ze veel vragen en problemen hebben om met elkaar te verenigen. En ze zullen beginnen met een productrichting waarbij eerst Bitcoin daarna wereldwijde distributie, multisig om ‘assisted-self-custody’ te bereiken en vervolgens prioriteit gegeven wordt aan mobiel gebruik, volgens Dorogusker.

Vorige maand legde Dorsey de term ‘assisted-self-custody’ uit en merkte op dat het bedrijf op zoek is naar een vereenvoudigde ervaring voor het beheren van een hardware wallet. Dorsey legde uit dat bewaring niet alles-of-niets hoeft te zijn. De bewaring kunnen ze waarschijnlijk vereenvoudigen door middel van ‘assisted self-custody’.

Hij zei dat assisted een geweldig productontwerp vereist. Hierbij zijn minimale installatietijd, vertrouwen op bestaande apparaten en end-to-end betrouwbaarheid belangrijk, volgens Dorsey. Het onderwerp van crypto-bewaring wordt steeds belangrijker, omdat crypto een enorme stijging heeft gezien. De stijging is opgevallen in speculatie van nieuwe investeerders te midden van de groei van de sector in de afgelopen 12 maanden.

Een van de veiligste manieren om crypto-activa te bewaren zijn hardware wallets, omdat gebruikers hiermee hun privésleutels en bezit op externe offline apparaten kunnen opslaan. Echter, doorsnee gebruikers klagen dat hardware wallets ingewikkeld zijn om te leren gebruiken. Het kan riskant zijn om geld op te slaan op een beurs, omdat de gebruiker geen volledige controle heeft over zijn activa.

De activa kunnen door hacks verloren gaan of kunnen verstrikt raken in regelgeving. Door tactieken te gebruiken die gericht zijn op het verkrijgen van persoonlijke informatie, zoals sim-swaps, malware en zelfs nep-apps op Google Play, is het ook alarmerend gemakkelijk voor hackers om de digitale activa van gebruikers te swipen. Ook software wallets op computers of mobiele telefoons lopen het risico van malware.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.