Square van Jack Dorsey wil een open-source Bitcoin-mijnsysteem bouwen

Volgens CEO Jack Dorsey gaat Square, de Amerikaanse financiële dienstverlener, binnenkort beginnen met het onderzoeken van technische vereisten voor het bouwen van een open source Bitcoin (BTC)-mijnsysteem. In een reeks tweets die Dorsey deelde, legde hij uit dat hij een gezamenlijke aanpak wil volgen bij het verder decentraliseren van Bitcoin-mining.

Voor zowel particulieren als bedrijven over de hele wereld, overweegt Square een Bitcoin-mijnsysteem te bouwen met op maat gemaakte silicium en open source, zei Dorsey. Hoe meer gedecentraliseerd het Bitcoin-netwerk is, hoe veerkrachtiger het wordt, volgens hem. Voor het veilig afwikkelen van de transacties, ruim nadat de laatste bitcoin is gemijnd, vindt Dorsey dat verdere decentralisatie van het Bitcoin-netwerk heel belangrijk zal zijn.

Door innovatie in silicium, software en integratie streeft het systeem van Square bovendien naar energie-efficiënte mijnoplossingen. Jesse Dorogusker, de hardware leider van Square, zal het initiatief leiden. Dorogusker hielp eerder bij het lanceren van de hardware wallet en bewaarservice van Square. Het bedrijf zal het mijnsysteem bouwen volgens een vergelijkbare samenwerkingsaanpak die werd gebruikt om zijn assisted custody BTC-hardware wallet te ontwikkelen, volgens Dorsey.

Problemen over siliciumtekort en verticale integratie, die het project zal moeten overwinnen om succesvol te worden, werden ook in de aankondiging genoemd. Verder deelde Dorsey de bedoeling om een systeem te bouwen dat de toegankelijkheid van Bitcoin-mining kan verbeteren. Hij gaf aan dat crypto mining niet voor eenieder toegankelijk is en dat Bitcoin-mining net zo simpel zou moeten zijn als het aansluiten van een rig op een stroombron.

Volgens Dorsey is er nu niet genoeg stimulans voor individuen om de complexiteit van het runnen van een miner voor zichzelf, te overwinnen. Dorsey maakt deel uit van een groep Amerikaanse miljardairs die de Bitcoin-gemeenschap via verschillende zakelijke initiatieven ondersteunt. De groep heeft als laatste een op cryptocurrency gebaseerde fooiservice op Twitter gelanceerd.

Gebruikers van Twitter kunnen apps van derden, zoals Cash App en Venmo, koppelen om geld van andere leden van het platform te ontvangen door de uitrol van de crypto-fooipot van het sociale-mediaplatform. De nieuwe functie biedt toegang tot manieren om betaald te worden, volgens Esther Crawford, productmanager van Twitter-personeel.

Meer mensen worden door digitale valuta’s aangemoedigd om deel te nemen aan de economie volgens Crawford en mensen helpen elkaar geld over de grens te sturen. En met zo min mogelijk wrijving. Crawford vroeg aan de community hen te helpen daar te komen.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo