Stad $ 72 miljoen aangeboden door man, om per ongeluk weggegooid Bitcoin-fortuin op te graven

De eigenaar van een afgedankte harde schijf met 7.500 Bitcoin (BTC), James Howells, heeft een nieuw pleidooi gehouden om een stortplaats op te graven.  En zo mogelijk het apparaat terug te krijgen. Howells gooide per ongeluk in 2013 een harde schijf weg met 7.500 BTC, tijdens het schoonmaken van zijn huis. Howell verkreeg de Bitcoin-voorraad van zijn mijnactiviteiten toen het nog mogelijk was om CPU’s te gebruiken om Bitcoin te mijnen.

De Bitcoin op de harde schijf was in november 2013 al $ 6,5 miljoen waard en Howell heeft vanaf toen geprobeerd het terug te krijgen. Volgens de Newport krant, de South Wales Argus, heeft Holler nu een nieuwe oproep ingediend voor het recht om een stortplaats in de stad op te graven. Howells heeft de ante verhoogd en 25% van de waarde van de verloren Bitcoin aangeboden als een COVID-19-nooddonatie aan de stad.

Na opeenvolgende afwijzingen door de gemeenteraad van Newport. De harde schijf bevat bijna $ 290 miljoen tegen de huidige prijs van Bitcoin. Als de schijf met succes wordt opgegraven, betekent het dat de stad ongeveer $ 72 miljoen zou kunnen verdienen. Op de mogelijkheid om nuttige gegevens van de harde schijf te herwinnen, merkte Howells het volgende in een reactie op.

Howells gaf aan dat er geen garantie is dat zijn harde schijf nog steeds werkt. Door de omgeving waarin het zich bevindt, maar er zijn dingen die hem toch geloof geven. Hij gaf aan dat de buitenkant van de behuizing mogelijk verroest is. Echter, de kans bestaat er dat de interne schijf, waar de gegevens zijn opgeslagen, nog steeds werkt, volgens Howells. Hij is van mening dat er nog steeds een kans zal zijn.

Maar hij zei ook dat hoe langer het duurt, de mogelijkheid minder waarschijnlijk is. De milieurisico’s die aan de opgraving verbonden zijn, zijn aanzienlijk, zeggen ambtenaren van de gemeenteraad van Newport. Door de waarschijnlijkheid dat de onderneming geen vruchten zal afwerpen. Gemeenteambtenaren zeggen dat de stad de rekening moet betalen, as de gegevens niet kunnen worden hersteld.

Om de graafkosten te dekken, heeft Howells ondertussen gezegd, bereid te zijn geld op een geblokkeerde rekening te zetten. Howells is een van de vele Bitcoin-eigenaren die in de loop van de jaren de toegang tot hun geld hebben verloren. Een voormalige Gizmodo-redacteur, Campbell Simpson, gooide in 2012 ook een harde schijf weg met 1.400 BTC. Nu is het $ 53,6 miljoen waard.

Maar liefst 20% van het huidige circulerende aanbod kan voor altijd verloren zijn. Van verloren privésleutels tot het per ongeluk verzenden van BTC om adressen te branden. Gegevens van crypto-analyseprovider Chainalysis en on-chain aggregator Glassnode wijzen uit dat het aantal verloren Bitcoin tussen 3 miljoen en 3,7 miljoen coins bestaat. Dus het is inderdaad zo.

Een student had onlangs het geluk de privésleutels van een portemonnee met 127 BTC ter waarde van $ 4,8 miljoen terug te krijgen.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.