Stapbudget levert Bitcoin expert 2 miljoen op?

Men zegt dat veel mensen niet meer willen investeren in Bitcoin. Alleen dat wil niet zeggen dat bij iedereen de interesse weg is. Madelon Vos, die diverse YouTube filmpjes plaats over Bitcoin en volgens RTL Nieuws zelfverklaard Miss Bitcoin is, heeft volgens gegevens van het UWV 2 miljoen verdient aan het Stapbudget.

Stapbudet

Het UWV gaf die gegevens pas vrij trouwens na een openbaarheidsverzoek van onderzoek platform Follow The Money. Madelon Vos geeft trouwens aan dat het bedrag doorgegeven door het UWV niet klopt. Het UWV zegt dat er mogelijk een wijziging kan zijn. Wat het dan wel moet zijn, wil Madelon volgens het bericht bij RTL Nieuws ook niet zeggen. Daarvoor heeft ze, naar zeggen, nog niet alle gegevens helder.

Wat was het kwalijke hieraan?

Het ging om een online beleggingscursus, verzorgt door Madelon, dat is gefinancierd door het Stapbudget. Daarbij werd er gebruik gemaakt van een slim affiliatie programma waarbij een deelnemer 100 euro kreeg als diegene een andere deelnemer aandroeg. Dit werd ook gefinancierd door het Stapbudget.

Dat Follow the Money gevraagd heeft om een openbaarheidsverzoek is daarbij wel te verklaren. Het stapbudget is namelijk bedoeld voor stimulering van de arbeidsmarktpositie. Lukt je dat niet? Dan is een lening met een goedkope rente ook nog een optie. Met het stapbudget kan een volwassen, zolang er nog genoeg in het subsidiepotje zit, jaarlijks 1.000 euro subsidie ontvangen voor het volgen van een opleiding. Het is echter de vraag of deze opleiding daarbij wel helpt en dat de marketing voor de opleiding ook uit dat Stapbudget potje komt is zeker discutabel. Veel mensen ervaren dat toch als een slinkse werkwijze.

Vervolg?

Het recht op stapbudget is wel vaker omstreden om de cursus inhoud. Alleen de affiliatie marketing maakt het nog wel meer omstreden. Madelon geeft aan bij RTL Z dat ze gestopt is met de werkwijze nadat hier Kamervragen over zijn gesteld. Het feit dat er Kamervragen over worden gesteld, zegt al wel dat men wakker is geschud. Hoe de voorwaarden het jaar erop zullen zijn voor het stapbudget is niet helder. Het zou best kunnen dat de werkwijze zoals gehanteerd door Madelon Vos niet meer mogelijk is. Daarnaast kun je mogelijkerwijs verwachten dat er nog strikter naar de inhoud van een cursus wordt gekeken.

Dat laatste blijft natuurlijk wel lastig, want wie bepaalt welke cursus nu wel of niet goed is voor je positie op de arbeidsmarkt?

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce