State Bank of India sluit zich aan bij het blockchain-betalingsnetwerk van JPMorgan

Een grote staatsbank de State Bank of India, is de eerste Indiase bank geworden die zich heeft aangesloten bij JPMorgan’s blockchain-netwerk Liink. De State Bank of India of SBI een grote Indiase staatsbank, wil grensoverschrijdende betalingen verbeteren met een blockchain-oplossing van de Amerikaanse investeringsbank JPMorgan Chase.

Volgens een rapport van 23 februari van The Economic Times heeft de SBI zich aangesloten bij Liink, een nieuw blockchain-gebaseerd interbancair datanetwerk ontwikkeld door JPMorgan. Door de technologie te integreren verwacht de bank de transactiekosten te verlagen en grensoverschrijdende betalingen voor haar klanten te verbeteren.

SBI adjunct directeur Venkat Nageswar zei dat de bank al live is gegaan op Liink. “We zijn verheugd om de eerste bank in India te zijn die live op het netwerk gaat en we kijken uit naar een nauwere samenwerking met JPMorgan voor de implementatie en het verkennen van toepassingen als onderdeel van het netwerk om onze klanten beter van dienst te zijn”, volgens Nageswar.

Liink is een peer-to-peer netwerk en ecosysteem dat opereert onder de paraplu van JPMorgan’s blockchain en digitale valuta-gerichte business genaamd ‘Onyx’. Het product dat in 2017 werd gelanceerd heette oorspronkelijk Interbank Information Network en werd in oktober 2020 omgedoopt tot Liink.

De Liink oplossing heeft meer dan 400 financiële instellingen en bedrijven in 78 landen in dienst genomen, waaronder 27 van ’s werelds top 50 banken. Het netwerk heeft volgens The Economic Times ongeveer 100 live banken op het netwerk, waaronder zowel staatsbedrijven als particuliere instellingen.

Prabdev Singh de algemeen directeur bij JP Morgan Chase India, zei dat de nieuwste samenwerking met de SBI in lijn ligt met de plannen van het bedrijf om zijn blockchain aanwezigheid in India uit te breiden. “We blijven actief onderzoeken hoe opkomende technologieën de ervaring van onze klanten kunnen verbeteren”, zei hij.

In combinatie met de rebranding naar Liink in oktober 2020 lanceerde JPMorgan ook zijn eigen stablecoin JPM Coin. Zoals eerder gemeld door Cointelegraph wordt de stablecoin geïmplementeerd voor grensoverschrijdende transacties.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo