Search
Close this search box.

Stellar Lumens na upgrade verdubbeld in prijs

In de afgelopen 24 uur schoot de prijs van Stellar Lumens (XLM) met 60% omhoog en overschreed voor de eerste keer sinds september 2018 de grens van $ 0,2. Deze geweldige beweging van de prijs volgde na een aankondiging door de projectontwikkelaars dat een nieuwe versie van het Stellar openbare netwerkprotocol door validators was geïmplementeerd.

De Protocol 15-upgrade geldt vanaf 23 november om 16.00 uur UTC. Het introduceert twee nieuwe functies die tot doel hebben het niveau van complexiteit te verminderen dat wordt gepresenteerd aan gebruikers van Stellar-netwerk gebaseerde apps en diensten. Beweging van de prijs voor Stellar Lumens was het afgelopen jaar relatief gematigd tot 21 november. Toen begon het handelsvolume zich op te bouwen.

In de afgelopen 48 uur is XLM in prijs verdubbeld, kwam uit op 125% en leidt de top 100 munten qua marktkapitalisatie in wekelijkse winsten. XML is een van de weinige munten die momenteel de altcoin-groep leidt in wat mogelijk een langverwacht ‘alt-seizoen’ zou kunnen zijn.

Stellar werd aanvankelijk gevormd uit het Ripple Labs-protocol door Jed McCaleb en gelanceerd in juli 2014. Stellar probeert de kosten van grensoverschrijdende betalingen met behulp van blockchain te verlagen. Het project is met name gericht op het bedienen van regio’s in de wereld zonder of met tekort aan banken, waar toegang tot traditionele financiële diensten ofwel niet bestaat of onbetaalbaar duur is.

De Protocol 15-upgrade van Stellar bevat twee nieuwe componenten. Deze zijn ontworpen om de gebruikerservaring te verbeteren en tegelijkertijd een verdediging te behouden tegen “farm attacks” en andere methoden waarmee slechte actoren kunnen proberen het doel van het netwerk te ondermijnen.

Bij een farm attack maakt een entiteit meerdere accounts aan met als doel de kleine hoeveelheden geld te verzamelen die door serviceproviders naar die accounts worden gestuurd en die nodig zijn om het account te activeren.

Volgens de officiële blog van Stellar zijn de Protocol 15-functies al meer dan een jaar in ontwikkeling. Hierbij pakken ze enkele van de ‘grootste pijnpunten’ aan voor ontwikkelaars bij het bouwen van apps en diensten voor de Stellar klanten. Stellar geeft aan dat na de upgrade ontwikkelaars eenvoudigere, betere gebruikerservaringen kunnen creëren die de complexiteit van blockchain abstraheren. Dit wordt dan bereikt zonder de voordelen van een snel, goedkoop en toestemmingloos grootboek te verliezen.

Zojuist heeft Stellar ook een samenwerking aangekondigd met de Oost-Afrikaanse business-to-business betalingsplatformprovider ClickPesa, die zes landen in de regio bedient. ClickPesa is volgens de blogpost van Stellar gemotiveerd om Stellar te gebruiken. Omdat ClickPesa toen een kans zag om de wrijving te verminderen die inherent is aan intra-Afrikaanse grensoverschrijdende betalingen en P2P-betalingsactiviteiten.

Stellar kondigde in oktober aan dat stablecoin USDC ergens in 2021 op zijn blockchain zou worden gehost. Hiermee zou het zijn missie bevorderen om grensoverschrijdende geldovermakingen te vereenvoudigen. De extreem lage transactiekosten van Stellar Lumens en de afwikkelingstijden van 4–5 seconden behoren tot de belangrijkste verkoopargumenten als cryptocurrency.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.