Search
Close this search box.

Stimulus uitgiften voldoen aan de ATH’s van BTC: 5 punten om deze week te bekijken over Bitcoin

In het weekeind is Bitcoin (BTC) naar een nieuw recordniveau gestegen. Echter, wat staat er te wachten als een nieuwe week begint? Cointelegraph bekijkt vijf factoren die de prijsactie van BTC de komende dagen beïnvloeden, met $ 24.000 nog in het spel.

Stimuleringsovereenkomst voor het coronavirus omvat directe betalingen van $ 600

Toen het Congres op het punt stond om een stimuleringswet voor het coronavirus van $ 900 miljard te accepteren, was het een zucht van verlichting voor de Verenigde Staten. Na maanden van mislukte gesprekken werd het wetsvoorstel goedgekeurd en steeg de dollar te midden van het nieuws. Dit omvatte een tweede ronde van stimuleringsuitgiften voor in aanmerking komende Amerikanen.

Eerder zaten directe betalingen niet op het wetsvoorstel. Echter, sindsdien zijn ze teruggekeerd als een bescheiden $ 600 tegenover $ 1.200 in maart. Toch versloeg de stap in één klap het stimuleringslabel van $ 787 miljard voor de financiële crisis van 2009. De aandacht zal nu gevestigd worden op de vraag als het wetsvoorstel maandag in een stemming kan worden aangenomen.

De belangrijke Amerikaanse dollar zou lijden als gevolg van een afwijzing, waarschijnlijk in het voordeel van Bitcoin. Een populaire commentator op Bitcoin en coronavirus-gerelateerde onderwerpen op sociale media, James Todaro vatte zijn reactie samen in reactie op het nieuws. Hij liet weten angstig te zijn over het feit dat er nog eens $ 1 biljoen door de Fed gedrukt zal worden.

Verder gaf hij aan dat Bitcoin precies om deze reden is gemaakt tijdens de financiële crisis van 2008. Hij vroeg daarom ook als het echt verrassend is dat de belangrijkste cryptocurrency nieuwe recordhoogtes bereikt. Michaël van de Poppe, Cointelegraph Markets-analist, sloeg ondertussen de alarmklok. Hij had het over de langetermijnimpact van het toevoegen van meer schulden aan de VS door financiering van de stimuleringswet.

Maandag schreef Van De Poppe dat akkoord is bereikt over de rekening van 900 miljard dollar voor coronavirus. En dat dit een nieuwe stap is in de richting van een verzwakking van de Amerikaanse dollar. Hij zei verder dat het afdrukken helemaal niet goed zal aflopen. Het is nooit het geval geweest zoals historisch gezien. Wat er gebeurt, is dat het zich gewoon uitbreidt.

En het probeert hun falende financiële systeem voort te zetten, volgens Van De Poppe. Hij stelde daarom voor aan te nemen en om Bitcoin te kopen. Nu suggereren de gebruikelijke media hoe de ontvangers hun stimuluscheck aan het werk kunnen zetten door BTC te kopen. In tegenstelling tot maart. Zaterdag had BTC/USD een recordhoogte van $ 24.217 bereikt en behield $ 20.000 ondersteuning zonder grote tests.

Maandag bleef BTC/USD in de buurt van $ 24.000.

Banken hebben toestemming van de Fed hun eigen aandelen terug te kopen

Door een besluit van de Amerikaanse Federal Reserve werd de macht van de banksector vergroot. De zes grootste banken mogen in 2021 hun eigen aandelen weer terugkopen. De toestemming betekent dat de terugkoop van aandelen, met een waarde van $ 11 miljard, voor het eerst sinds de crash van maart kan worden hervat. Een stap die wordt geminacht door voorstanders van Bitcoin en gezond geld.

Echter, de Fed was onaangedaan over de negatieve gevolgen verderop in de lijn. Hierbij citeerde Bloomberg, Randal Quarles, de vicevoorzitter voor toezicht die banken omschreef als een bron van kracht in 2020. Hij zei dat de stress tests van de Fed bevestigen dat grote banken kunnen blijven lenen aan huishoudens en bedrijven. Zelfs tijdens een sterk ongunstige toekomstige wending in de economie.

Bitcoin leek te profiteren van stijgende balansen van de Centrale Bank, zoals Cointelegraph meldde. Hierbij kwamen prijsstijgingen in de pas met de Fed en andere instellingen die geld op hun bestaande schuldenberg stapelden. In het weekeind stabiliseerde de BTC/USD zich. Tegelijkertijd kon een sprong in de Amerikaanse dollar-valuta-index (DXY) ondertussen geen merkbare verkoopdruk op de grootste cryptocurrency produceren.

Op 18 december kaatste DXY terug van dieptepunten van 89,7 en bereikte zondagavond 90,5. Hierbij stond het nog steeds rond de dieptepunten van bijna drie jaar.

$ 19.500 BTC-prijsdip volgens analist

Ondertussen was de prijsactiviteit op korte termijn gericht op een groot bereik met $ 26.000 als top. Echter, er hoort een bodem bij die onder de $ 19.500 zou kunnen reiken. Volgens Van De Poppe was dat het op zondag. In zijn technische analyse bracht hij verschillende dieptepunten van eerder in de maand en daarvoor naar voren, die moesten worden geliquideerd.

Dit heeft specifiek te maken met de CME Group Bitcoin-futures-hiaten. Hiervan zijn er twee die meer dan $ 1.000 groot zijn en niet gevuld blijven. Hierdoor is het potentieel aanwezig voor een dieptepunt zo laag als $ 16.900. Van De Poppe zei dat in een kortere periode er een aantal cruciale dingen zijn die ze in de gaten moeten houden.

Hij zei verder dat ze zaterdag wel een hoger hoogtepunt hebben gezien, een nieuwe recordhoogte. Echter, voor potentiële bearish divergentie is er over het algemeen minder volume. Hij zei dat deze week de ondersteuningsniveaus van $ 22.800 moeten worden gehandhaafd. Zodat de opwaartse kracht nog meer gevoed kan worden. Echter, een periode van vertraging zou binnenkort kunnen terugkeren, vergelijkbaar met andere recente periodes van laagvolatiliteitshandel.

Hij voegde eraan toe dat het een potentieel sterke beweging op ETH/BTC zou mogelijk maken. Dit gaf hij aan over de vooruitzichten voor de grootste altcoin Ether (ETH) om te winnen in Bitcoin-termen.

Elon Musk tweets betekenen niets voor Bitcoin

In het weekeind bereikte een spraakmakende Twitter-uitwisseling de gebruikelijke media. Maar zelfs dit heeft ondertussen geen invloed gehad op de prijsactiviteit van Bitcoin in reële termen. CEO van Tesla, Elon Musk, besprak kort het verzenden van “grote transacties” in Bitcoin met Michael Saylor. De MicroStrategy CEO en seriële BTC-voorraadverzamelaar.

Musk vertelde aan zijn volgers dat Bitcoin bijna net zo slecht is als fiatgeld voordat hij tweette over Dogecoin (DOGE). Musk tweette dit nadat hij Bitcoin zijn “veilige woord” had genoemd, in tegenspraak met een andere populaire tweet van eerder dit jaar. Musk slaagde erin een breder publiek enthousiast te maken voor bullish uitspraken over Bitcoin. Ondanks de ironische aard van zijn inhoud.

Zelfs Peter Schiff, gouden bug en crypto tegenstander, sloot zich aan bij de vurigheid. Hij dacht dat het erop leek alsof Elon Musk alleen een grapje maakte over het blootstellen van Tesla-aandeelhouders aan Bitcoin. Schiff gaf aan dat hij het bestuur dus niet hoeft te overtuigen om Tesla niet in een dubbele bubbel te veranderen. Maar dat hij nog steeds bereid is om te debatteren met Michael Saylor over Bitcoin tegenover goud.

Schiff zei dat Joe Rogan misschien bereid is te modereren.

Aan het einde van de handel op vrijdag stegen Tesla-aandelen bijna 6%, terwijl op het moment van schrijven markten maandag nog open moesten.

Bitcoin Bull Run zal nooit kunnen stoppen, duiden OTC-aankopen aan

Uit gegevens blijkt dat Bitcoin-investeerders de afgelopen week voorzichtig bleven. Ondanks het dreigende gevoel van een inkomende prijscorrectie. De uitstromen naar beurzen bleven de afgelopen week doorgaan, waarbij steeds meer BTC wegging van handelsarena’s en naar privéopslag. Dit was de analyse van on-chain monitoring-service CryptoQuant

Op maandag was het totale saldo op de beurs op het laagste niveau vanaf het midden van 2018. In tegenstelling tot het vorige recordniveau van 2017, is het een teken dat $ 24.000 BTC geen product is van een speculatieve handelswaanzin.

CEO van CryptoQuant, Ki Young Ju, vermoedde vorige week dat pieken in de BTC-uitstroom bij Coinbase Pro, te wijten waren aan grote institutionele aankopen met over-the-counter (OTC) -transacties. Hoewel hij het een speculatieve gok noemde. Mocht de bestaande stand van zaken doorgaan, dan zou de Bitcoin bull run geen echte hindernissen hebben.

Hij concludeerde in een volgende Twitter-thread dat deze BTC-bull-run nooit ophoudt, zolang deze OTC-indicatoren blijven zeggen, institutioneel kopen.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.