Search
Close this search box.

Suzhou lanceert ‘rode envelop’ proefperiode digitale yuan voor Double 12-evenement

Volgens een bericht in de lokale media The Paper, zal de Chinese stad Suzhou de tweede zijn die een “rode envelop” -proef uitrolt voor de aanstaande digitale yuan. Vorige maand werd de succesvolle pilot in de stad Shenzhen gehouden. Insiders zeggen dat het Suzhou-district Xiangcheng nu de weggeefactie zal lanceren die samenvalt met het Double 12-winkelevenement van het land op 12 december.

Naar verluidt hebben veel bedrijven in de wijk al QR-codes voor near-field-communicatie geïnstalleerd in afwachting van de proef. In totaal werd 10 miljoen digitale yuan verdeeld onder 50.000 winnaars van rode enveloppen in een loterijformaat, tijdens de vorige proef in Shenzhen. 95% van de winnaars had binnen twee weken na de distributie van de enveloppen hun prijs van 200 digitale yuan uitgegeven. En sommige deelnemers gingen verder om meer te kopen, vermeldde CoinTelegraph.

Deelnemers aan het Shenzhen-plan konden echter geen gebruik maken van de “offline” en “touch” -functies van de digitale portefeuilles, ook wel panda-portefeuilles genoemd. De uitrol van Suzhou zal deze functionaliteit wel bevatten, waardoor gebruikers eenvoudig geld kunnen overboeken door mobiele apparaten aan te raken, zelfs als geen van beide is verbonden met een netwerk.

Double 12 is een shoppingfestival dat wordt gerund door e-commercegigant Alibaba, in de maand na het veel gehypte “Singles Day” -evenement. Hierbij wordt er veel aandacht besteed aan offline bestedingen en kleinere merken. Nu is er ook een gesloten bètatest van de digitale yuan in de stad Chengdu, en naar verluidt zal de evenementenlocatie voor Olympische Winterspelen van 2022 ook deelnemen aan een gesloten proefproject.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.