Te midden van berichten over politie-invallen stopt Turkse crypto-uitwisseling met handelen

CoinTelegraph Turkey meldde donderdag dat Thodex, de grote Turkse cryptocurrency-exchange, de handel en opnames abrupt heeft stopgezet, te midden van meldingen van politie-invallen. Donderdag plaatste Thodex een officiële aankondiging op Twitter en informeerde gebruikers dat het transacties gedurende een periode van vier tot vijf dagen heeft stopgezet.

Het platform stopte, volgens een verklaring, met handelen en opnemen vanwege een vermeende samenwerking met “wereldberoemde banken en financieringsmaatschappijen” om zijn diensten te verbeteren. Volgens Thodex hoeven zijn klanten zich geen zorgen hoeven te maken over hun investeringen, en stelt dat “gebruikers regelmatig zullen worden geïnformeerd” tijdens de schorsingsperiode.

Eerder kondigde de uitwisseling dinsdag een onderhoudsonderbreking van zes uur aan. Doordat de beurs sinds de aankondiging van de onderbreking weinig van zich liet horen, baarde de abrupte opschorting van de handel en opnames de cryptogemeenschap zorgen. De opschorting zou onderdeel kunnen zijn van een exit-scam, speculeerden Lokale publicaties.

Te midden van berichten dat de oprichter van het bedrijf, Faruk Fatih Özer, naar Thailand is gevlucht met $ 2 miljard aan cryptovaluta. Dinsdag zou de oprichter de luchthaven van Istanbul hebben verlaten, terwijl de lokale autoriteiten een strafrechtelijk onderzoek hebben ingesteld tegen het bedrijf en de kantoren van Thodex hebben binnengevallen.

Op verzoek van Cointelegraph om commentaar heeft Thodex niet gereageerd. Het nieuws komt te midden van een nieuwe golf van bezorgdheid over het standpunt van de Turkse regering over cryptocurrency-regulering. Een verbod op cryptobetalingen, met ingang van 30 april, is officieel door de Centrale Bank van het land aangekondigd.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.