Search
Close this search box.

Te midden van een waarschuwing dat de BTC-prijs de volgende keer $40K kan raken, wankelt BTC-ondersteuning

Een CEO uit de sector zei dat Bitcoin (BTC) een prijsdaling zou kunnen meemaken tot zo laag als $ 40.000. Als hogere steunniveaus het niet houden. Pankaj Balani, CEO van Delta Exchange, waarschuwde in een gesprek met Bloomberg op dinsdag dat er een gevaar bestaat voor nieuwe aanzienlijke verliezen voor BTC/USD. Delta Exchange is de beurs voor derivaten van digitale activa.

Twijfels als altcoins bestand zijn tegen BTC-dip, volgens Balani

Op maandag verloor Bitcoin ongeveer 5%, de laatste in een bekende cyclus van dips en rebounds onder cruciale weerstand, die begint rond $ 59.500. De grootste cryptocurrency werd op het moment van schrijven verhandeld op iets meer dan $ 55.000. Nu vormt $ 50.000 voor Balani een belangrijke lijn in het zand voor de bulls. En als deze niet wordt vastgehouden zou dit een nieuwe lagere verhandelingsgang openen met een bodem op $ 40.000.

Hij voegde eraan toe dat cryptocurrencies in het algemeen, lager zouden moeten bewegen onder zo’n scenario. Dit perspectief strookt met de meer optimistische projecties van data-gebaseerde analytics deze week. Eerder werd getipt dat het kopen door whales, BTC/USD op een minimum van $ 52.000 zou houden, zoals Cointelegraph rapporteerde. Toch slaagde een grote steuncluster van de whales, 120.000 BTC op 58.000 dollar, er niet in om de verliezen op korte termijn te stoppen.

Dit laat een vraagteken achter over het vermogen van kleinere clusters lager in de markt om hetzelfde te doen. Bovendien merkte Cointelegraph op dat de steun van het beursorderboek pas begint bij $ 50.000, met weinig biedingen tussen die grens en all-time highs van $ 64.500.

Daling van altcoins vanuit hoogtepunten

De populaire commentatoren bleven echter kalm zoals altijd, in hun reactie op de laatste prijsactie. Hierbij merkten zij op dat de algehele volatiliteit van de markt zich wel degelijk binnen bepaalde contouren gedroeg. Het was duidelijk, bij de altcoins, dat er een reset aan de gang was. Hierbij nam Ether (ETH) een adempauze, nadat het de afgelopen dagen herhaaldelijk nieuwe all-time highs bereikte.

Nieuwe Twitteractie van de CEO van Tesla en SpaceX, Elon Musk, had de potentie om een nieuwe golf van groei te ontketenen voor Dogecoin (DOGE). Deze is na bijna een week van stijgingen, gepauzeerd om te zakken tot rond de $ 0,50.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.