Te midden van nieuwe prijsstijgingen bereikt ETH een recordhoogte

Het op een na grootste activum van crypto’s op basis van marktkapitalisatie, Ethereum, heeft zijn vorige recordhoogte ooit voor de prijs verbroken. De vorige recordhoogte werd bereikt op 19 februari 2021 toen de prijs in de buurt van $ 2.041 kwam. Volgens gegevens van TradingView bereikte Ethereum (ETH) vandaag een recordprijs van ongeveer $ 2.081. Op het moment van schrijven, handelt ETH in de buurt van $ 2.067.

De ETH-prijs is tweemaal gecorrigeerd op de daily chart, sinds de high van februari. Met een hogere low op de tweede correctie. Het actief daalde in de dagen na de top van $ 2.041 tot ongeveer $ 1.293. Op 13 maart herstelde ETH zich tot ongeveer $ 1.943, voordat hij in de daaropvolgende dagen terugviel in de buurt van $ 1.546. ETH heeft vier opeenvolgende dagelijkse groene kaarsen gepost.

Vanaf de drop-down in de buurt van $ 1.546. Als het groen sluit, post ETH vandaag de vijfde groene kaars. Het op een na grootste activum op basis van marktkapitalisatie, zo noemt CoinMarketCap ETH nu. ETH staat comfortabel op de tweede plaats boven Binance Coin (BNB), met een marktkapitalisatie van bijna $ 239 miljard op het moment van schrijven. Echter, het is ver verwijderd van de totale waardering van Bitcoin (BTC) van $ 1,1 biljoen.

De afgelopen maanden heeft Ethereum een groot aantal krantenkoppen gezien. Dit in lijn met de overgang naar Ethereum 2.0 of Eth2, evenals zijn rol in gedecentraliseerde financiën, of DeFi. Eth2 wil het Ethereum-netwerk opschalen en de komende maanden de blockchain volledig overzetten naar een proof-of-stake-algoritme. Ook komt het opwaartse prijstraject van ETH overeen met een algemene bullmarkt voor crypto.

Hierin is BTC verhandeld voor meer dan $ 60.000.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.