Te midden van toezicht door de regelgeving zegt Binance CEO dat compliance een reis is

Changpeng Zhao, de CEO en oprichter van het bedrijf, heeft de toewijding van de beurs om samen te werken met regelgevers onderstreept, te midden van toenemende zorgen over Binance’s wereldwijde regelgevingskwesties. Er bestaat nog steeds veel onzekerheid over de regelgeving rond crypto.

Tegelijkertijd benadrukte Zhao in een open brief op dinsdag dat de cryptocurrency-industrie de afgelopen vier jaar enorm is geëvolueerd sinds de lancering van Binance. De CEO deelde de belangrijkste principes van Binance als reactie op de groeiende “hyperfocus” op regelgeving. Zoals zijn bereidheid om met financiële autoriteiten samen te werken om een “positieve bijdrage” te leveren.

De crypto-industrie heeft in verschillende landen nog steeds geen duidelijke regelgevingskaders, volgens Zhao. En hij merkt op dat meer regelgeving in feite positieve signalen zijn dat een industrie volwassen wordt. Duidelijke regelgeving vormt een basis voor adoptie naarmate meer mensen zich veilig voelen om deel te nemen aan crypto, legde de executive uit. Hij voegde toe dat compliance een reis is, vooral in nieuwe sectoren zoals crypto.

Volgens Zhao kent de sector nog veel onzekerheid terwijl ze ook erkennen dat de groei meer complexiteit en meer verantwoordelijkheid met zich meebrengt. De toewijding van Binance om samen te werken met regelgevers werd door Zhao herhaald en de aanpak van het bedrijf om de groeiende populariteit van zijn platform aan te pakken. Actieve werving en het plaatsen van meer systemen en processen om hun gebruikers te beschermen, vormen ook deel hiervan.

Met inbegrepen benoemingen vanuit grote wereldwijde regelgevers zoals de Financial Action Task Force, heeft Binance zijn internationale compliance-team en adviesraad sinds 2020 met 500% laten groeien, volgens de CEO. Binance implementeert actief anti-witwasbeleid op zijn platform, merkte Zhao op en werkt samen met CipherTrace, crypto-intelligentiebedrijf, om verdere bescherming te garanderen.

Zhao schreef dat ze dagelijks leren en verbeteren waarin hij het uiteindelijke doel van Binance schetste als het vergroten van vrijheid en inclusie voor een “betere menselijke samenleving”. De CEO concludeerde dat ze er vast van overtuigd zijn dat de crypto sector de samenleving ten goede zal komen door het creëren van inclusieve financiële kansen. Het bedrijf verwelkomt meer constructieve begeleiding om de uitwisseling beter te laten groeien, volgens Zhao.

Binance wordt nu zwaar onder de loep genomen door regelgevers over de hele wereld, waaronder autoriteiten in het Verenigd Koninkrijk, Japan, Canada, de Verenigde Staten, Thailand en de Kaaimaneilanden. Terwijl dit gebeurt verschijnt het nieuws van Zhao. Gebruikers hebben al enkele gevolgen ondervonden door toenemende zorgen over de wettelijke status van Binance.

Gevolgen zoals een aanstaande opschorting van bankoverschrijvingen naar het platform en banken zoals Barclays die betalingen aan Binance stopzetten.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo