Search
Close this search box.

Te midden van wereldwijde heroriëntatie, onthult Coinbase plannen voor crypto-app store

Coinbase, top gecentraliseerde crypto-uitwisseling gevestigd in de V.S., heeft plannen aangekondigd om een crypto-app store te lanceren die producten aanbiedt, ontwikkeld door derden. De CEO van Coinbase, Brian Armstrong, schreef een blogpost van 30 juni, waarin de plannen worden onthuld voor een app store.

Armstrong verklaarde hierin dat hoewel “de crypto-economie zich nog in de beginfase bevindt, het duidelijk is dat elk jaar meer en meer economische activiteit zal plaatsvinden op cryptorails. Als voorbeeld haalde hij Apple aan en zei dat dit bedrijf niet heeft geprobeerd om elke app voor de iPhone te bouwen. Maar dat het ontwikkelaars meer mogelijkheden gaf en mobiele gebruikers een gemakkelijke manier bood om toegang te krijgen tot nieuwe innovatieve apps.

Hetzelfde moet in crypto gebeuren, volgens Armstrong. Nu draaien er tientallen miljarden dollars aan economische activiteit op DApps, schat Armstrong. Ook de toewijding van Coinbase om het aantal crypto-activa dat het ondersteunt uit te breiden, werd benadrukt in de post. Verder het verhogen van de snelheid van nieuwe vermeldingen.

Daarnaast werden plannen aangekondigd om de juridische beoordeling van potentiële vermeldingen te verminderen en een “‘experimentele zone’ voor nieuwe activa te lanceren. Het juridische toetsingsproces wordt teruggebracht van 70 vragen naar 12. Coinbase is van mening dat het basisportefeuillefunctionaliteit kan bieden, zoals bewaar- en overdrachtsdiensten voor de meeste activa.

Hoewel veel activa om wettelijke redenen mogelijk niet voldoen aan de criteria van de beurs om te worden vermeld voor handel. De Coinbase-app zal binnenkort elke app ondersteunen die is gebouwd op gedecentraliseerde cryptorails, stelde de uitwisseling ook. Dit suggereert dat de gebruikers van de uitwisseling binnenkort mogelijk kunnen communiceren met het ontluikende DeFi-ecosysteem via de applicatie van Coinbase.

De wens van Coinbase om een “wereldwijd” bedrijf te worden, werd ook benadrukt door Armstrong. Coinbase hoopt in de toekomst nieuwe producten standaard te lanceren in de meeste landen. Hoewel de uitwisseling door de post gekenmerkt wordt als momenteel gericht op het leveren van zijn producten binnen een beperkt aantal regio’s. Op het moment dat regelgevers zich steeds meer richten op wereldwijd opererende crypto-uitwisselingen, verschijnen de nieuwe plannen van Coinbase.

Hierbij beveelt de Financial Conduct Authority van het Verenigd Koninkrijk Binance om alle gereguleerde activiteiten in het rechtsgebied te staken. Huobi verbood Chinese gebruikers om toegang te krijgen tot zijn derivatenproducten, naast detailhandelaren uit het VK. Als reactie op een breder hardhandig crypto-optreden in China. De financiële toezichthouder van de Canadese provincie Ontario beschuldigde Bybit en Kucoin in april van het overtreden van lokale effectenwetten.

In de maand erna kwam Bybit hierbij ook onder vuur te liggen van het Japanse Financial Services Agency.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.