Search
Close this search box.

Tecent werkt samen met Sharering aan lancering van blockchain digitaal ID-platform

Tencent Holdings, Chinees conglomeraat, werkt samen met blockchain bedrijf ShareRing om een nieuw digitaal identificatiesysteem te lanceren. Het doel is om het internationaal reizen te midden van de COVID-19 pandemie te stroomlijnen. Zoals dinsdag gerapporteerd door de South China Morning Post, zal ShareRing zijn distributed ledger technologie combineren met de cloud diensten van Tencent. Zo kunnen zij een blockchain gebaseerd digitaal identificatie management platform opzetten.

ShareRing gaat specifiek gebruikmaken van de “optical character recognition” en “facial recognition technology” van Tencent Cloud om zo zijn eigen self-sovereign identity app te verbeteren. In zijn huidige status kun je met de app vluchten boeken, hotels reserveren, auto’s huren en een scala aan andere diensten.

In een gezamenlijke verklaring hebben Tencent en ShareRing aangegeven dat het doel van de samenwerking is om Zuidoost-Aziatische landen te helpen hun grenzen te heropenen voor toerisme. En om zo te herstellen van de economische slag geïncasseerd door COVID-19.

Het reizen en het toerisme hebben enorme economische schade geleden door wereldwijde lockdowns. Volgens de S&P Global Ratings zal de daling naar schatting 60% tot 70% bedragen voor het wereldwijde luchtverkeer dit jaar.

Zowel Tencent als ShareRing hebben aangegeven dat er interesse voor hun platform is getoond door verschillende overheidsinstanties in de Association of Southeast Asian Nations, waartoe 10 lidstaten behoren.

Blockchain-technologie wordt al lang aangeprezen als een potentieel hoogwaardig middel voor digitale herkenningssystemen. Het wordt gezegd dat blockchain zorgt voor een veiliger beheer en opslag van digitale identiteiten. Dit kan bijdragen aan gestroomlijnd reizen, achtergrondcontroles, het verzamelen van medische dossiers en gestroomlijnde Know Your Customer-protocollen mogelijk maken.

Tencent wordt niet voor het eerst gelinkt aan ontwikkeling van blockchain producten. Het is bekend dat Tencent eerder een platform bouwde voor de traceerbaarheid van wijn voor de oudste wijnproducent van China. Bovendien ondersteunt Tencent een blockchain-consortium genaamd FISCO BCOS via zijn WeBank-entiteit.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.