Tegen een waardering van $ 4,1 miljard leidt Valar Ventures van Thiel de 3e financieringsronde voor Bitpanda

Bitpanda, de in Wenen gevestigde cryptocurrency-makelaar, heeft onder leiding van Peter Thiel’s Valar Ventures zijn derde grote particuliere financieringsronde afgesloten. Het bedrijf heeft nieuwe investeringen aangetrokken van de Britse miljardair hedgefondsmanager Alan Howard en REDO Ventures en $ 263 miljoen opgehaald. En nu wordt het bedrijf gewaardeerd op $ 4,1 miljard.

De nieuwe waardering is drie keer de laatste van $ 1,2 miljard voor de verhoging van $ 170 miljoen in maart van dit jaar. Nu heeft Bitpanda bijna $ 500 miljoen opgehaald via verschillende particuliere financieringsrondes, zoals van drievoudig geldschieter Valar Ventures. Los van terugkerende investeerders, zoals LeadBlock Partners en Jump Capital.

Het aanbod van het bedrijf is sinds 2014 gericht op makelaardij in cryptocurrency en edelmetalen. Nu test het platform een aandelenhandel service die 24/7 live zou zijn. Eric Demuth, Bitpanda medeoprichter en co-CEO, zei in een interview met CNBC dat het aandelenaanbod waarschijnlijk tegen het einde van dit jaar klaar zou zijn. De nieuwe service zou het platform op hetzelfde terrein brengen als zeer succesvolle aandelenhandel-apps zoals Robinhood, na zijn populariteit bevestigd te hebben onder crypto-gebruikers

Het profiel van Robinhood schoot omhoog tijdens de GameStop-saga eerder dit jaar en ook handelsvolumes en aantoonbare bekendheid. De winstgevendheid is een onderscheidend kenmerk van Bitpanda. Het bedrijf is de afgelopen vijf jaar winstgevend geweest, volgens Demuth en is ogenschijnlijk op schema om ze in 2021 te verhogen met een factor zeven. Toch heeft het zijn exacte jaarinkomsten niet aan verslaggevers bekendmaakt.

Het platform heeft nu meer dan 3 miljoen gebruikers, wat nog steeds aanzienlijk lager is dan rivalen Robinhood en Revolut. En onderscheidt zich zo van beide. Begin dit jaar onthulde de eerste openbare aanbieding (IPO) van Revolut een kwartaalverlies van $ 1,4 miljard. En het platform verloor meer dan $ 230 miljoen in 2020. Dit is een stijging van 57% vergeleken met 2019.

Bitpanda had de investering van Robinhood-backer DST Global bezegeld bij de investeringsronden van maart 2021. Deze is op het moment van schrijven niet publiekelijk bevestigd als deelnemer aan deze laatste ronde. Alleen in Europa is Bitpanda actief en heeft plannen om met de nieuwe financiering uit te breiden naar nieuwe markten zoals Frankrijk, Spanje, Italië en Portugal.

Er zijn geen onmiddellijke plannen van het bedrijf om naar de beurs te gaan. Echter, Demuth heeft zich positief uitgesproken over Wise’s recente directe notering aan de London Stock Exchange. Deze volgde op een noteringsmethode die voor het eerst door Spotify werd gebruikt op de New York Stock Exchange in 2018.

Een IPO via een fusie met een overnamebedrijf voor speciale doeleinden, heeft hij uitgesloten. Dit is de route die door stablecoin-uitgever Circle wordt gebruikt voor zijn openbare notering aan de NYSE later dit jaar.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.