Tegen juni 2021 moeten Russische functionarissen hun crypto-bezit bekendmaken

Het land dat onlangs officieel van zijn overheidsfunctionarissen vereist om hun cryptocurrency-bezit te rapporteren, is Rusland. Het lokale persbureau TASS meldde op 10 december dat president Vladimir Poetin een decreet heeft ondertekend. Dit decreet verplicht Russische functionarissen om hun crypto-investeringen voor 30 juni 2021 openbaar te maken. Het decreet is officieel op donderdag vrijgegeven.

Het decreet bepaalt nieuwe maatregelen over de Russische federale cryptowet ‘On Digital and Financial Assets’ of DFA. Het formulier vereist van ambtenaren dat zij gegevens vrijgeven, zoals de naam van het digitale activum, de datum van verwerving en het totale bedrag van de aangehouden activa. Verder moeten zij ook gegevens vrijgeven over de uitgever van een activum, zoals het land van registratie.

Verklaringen moeten informatie bevatten over cryptocurrency en tokens van ambtenaren. En ook informatie over hun echtgenoten en minderjarige kinderen. Het decreet luidt dat het openbaarmakingsproces op 1 januari 2021 van start gaat. Volgens enkele lokale cryptospelers zal het nieuwe regelgevingsinitiatief, een positief effect hebben op het Russische crypto-ecosysteem.

Hoofd bedrijfsontwikkeling bij crypto-exchange EXMO, Maria Stankevich, zei het volgende aan Cointelegraph over het decreet. Stankevich zei dat het decreet aantoont dat de officiële vaststelling helemaal in overeenstemming zal zijn met de gewone burgers. Verder merkte zij de golf van negatieve feedback op over voorgestelde cryptovoorschriften, zoals strafrechtelijke aansprakelijkheid voor mislukte crypto-belastingrapportage.

Stankevich denkt dat dit initiatief geweldig is, omdat het de Doema ertoe kan bewegen, alle nadelen van de wetsvoorstellen die ze hebben geprobeerd in te voeren, opnieuw te overwegen.

Voordat Rusland de DFA op 1 januari 2021 oplegt, zal het nieuwe regelgevingsinitiatief ingaan. De wet geeft eindelijk een wettelijke status aan crypto in Rusland, zoals eerder gemeld. Echter, het gebruik van crypto’s als betaalinstrument wordt verboden.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo