Search
Close this search box.

Terwijl BTC $ 19,4K overtreft, toont Google Trends dat Bitcoin-zoekopdrachten op het hoogste punt staan in 2020

Op 25 november verlengde de prijs van Bitcoin (BTC) zijn rally naar een nieuw recordniveau, toen de prijs tijdens de ochtendhandelssessie steeg naar $ 19.412. Het bepalen van het werkelijke hoogste punt ooit voor BTC is enigszins discutabel, omdat verschillende beurzen verschillende cijfers hebben vermeld. Coinbase heeft bijvoorbeeld $ 19.892 geregistreerd als de piek van Bitcoin.

Terwijl BitMEX $ 19.891 heeft geregistreerd en Binance $ 19.799. Dus voor de meeste handelaren is $ 20.000 waarschijnlijk het primaire brandpunt dat BTC zal versterken voor het vestigen van het nieuw hoogste record ooit. Het doorbreken van het niveau van $ 19.000 verliep sneller dan velen hadden verwacht.

Vooral nadat de prijs van Bitcoin in de avonduren op 23 november daalde naar $ 18.000. Deze daling viel bijna samen met de daling van 30% van XRP bij Coinbase, nadat de altcoin naar $ 0,92 was gepompt. Gegevens van TheTie, een gegevensplatform voor sociale analyse, laten zien dat toen de prijs van Bitcoin op 22 november en 23 november aan kracht verloor, het handelssentiment een merkbare klap kreeg.

Handelaren verwachtten toen een mogelijke hertest van lagere ondersteuningen in de buurt van minder dan $ 18.000. Volgens de oprichter van TheTIE, Joshua Frank, kijkt de dagelijkse sentimentscore naar hoe positief of negatief beleggers zijn geweest in de afgelopen 24 uur, in vergelijking met een voortschrijdend venster van 20 dagen. Deze statistiek (dagelijks sentiment) is positief (meer dan 50) sinds 16 november, toen Bitcoin bijna $ 16.000 bedroeg.

Om de dagelijkse sentiment-score positief te houden, betekent dat dat gesprekken steeds positiever moeten worden. Dus als investeerders de afgelopen 20 dagen positief zijn, moeten ze de afgelopen 24 uur nog positiever zijn om de score boven de 50 te houden, vervolgde Frank. Dit suggereert dat, ondanks sterke terugval tot $ 18.000 of lager, de meerderheid van de mensen die in de Bitcoin-prijs investeren of deze volgen, nog steeds overweldigend optimistisch zijn.

Zij blijven optimistisch over de vooruitzichten van het digitale activum in vergelijking met historische prijs- en sentimentgegevens. Gegevens van Google Trends laten ook zien dat zoekopdrachten naar de term ‘Bitcoin’ vandaag ook een hoogste punt in 2020 bereikten, toen de prijs boven de $ 19.000 steeg. Maar het cijfer komt niet in de buurt van het hoogste punt van december 2017.

Wat volgt er nu voor de prijs van Bitcoin?

Net als bij de verhoging naar $ 18.000, is een periode van consolidatie en het opbouwen van ondersteuning normaal en gezond om het momentum in een opwaartse trend te behouden. Volgens Matt Blom, het hoofd van wereldwijde verkoophandel bij Equos Exchange, concentreert Bitcoin zich op het claimen van een nieuw record aller tijden. Volgens hem lijkt het hoogst onwaarschijnlijk dat het zo dicht bij komt dat Bitcoin het record van 2017 niet zal breken.

Blom stelde verder dat met een tekort aan weerstandsniveaus boven je hoofd, de gedachten dan gaan naar het volgende belangrijke doelwit. Met behulp van Fibonacci retracements levels is te zien dat $ 29.100 het doel is, met een verschuiving van 1.618 van prijspunt $ 4.644 naar prijspunt $ 19.447 als basis.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.