Terwijl BTC en ETH stijgen, bereikt crypto-marktkapitalisatie nieuwe recordhoogte

Woensdag steeg de totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies naar nieuwe all-time highs. Een dramatisch maandenlang herstel werd hiermee afgesloten dat het bullish verhaal voor Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) opnieuw bevestigde. Volgens Cointelegraph Markets Pro bereikte de cryptomarktkapitalisatie op woensdag een hoogtepunt van meer dan $ 2,63 biljoen.

Vergeleken met de afgelopen 24 uur is dat een winst van 5,9%. Cryptomarktkapitalisatie is een belangrijke barometer voor de algehele gezondheid van de digitale activa-economie. De belangrijkste cryptocurrency bereikte een intraday-piek van $ 67.016,50 doordat een koopwoede in de markt Bitcoin naar nieuwe recordhoogtes bracht. Ondertussen, voor de tweede keer sinds mei, overschreed Ether de grens van $ 4.000.

Elke cryptocurrency in de top tien van marktkapitalisaties boekte winsten, met uitzondering van stablecoins. Nadat een maandenlange correctie tijdens de zomer het bullish-verhaal van digitale activa bedreigde, markeert de nieuwe piek in de marktkapitalisatie een belangrijke mijlpaal. De cryptomarktkap dook namelijk onder de $1,2 biljoen tijdens het dieptepunt van de zomercorrectie.

Het bullish momentum is al maanden aan het opbouwen. Toch lijkt de laatste rally voor BTC en de bredere cryptomarkt te zijn veroorzaakt door een paar Bitcoin ETF-goedkeuringen in de Verenigde Staten. De opluchtingsrally van Bitcoin in de afgelopen drie maanden is veiliggesteld door een gunstige macro-omgeving, sterke on-chain fundamentals en technische bevestiging van een bodem in juli.

De BTC-dominantie-index, die is gestegen tot 47,7%, weerspiegelt verder dat Bitcoin de belangrijkste katalysator is geweest voor de opluchtingsrally. Tijdens het hoogtepunt van de altcoin-rally bereikte Bitcoin-dominantie in mei een dieptepunt van bijna 39%. Nu staat de Altseason-indicator van Cointelegraph slechts op 15%. Deze indicator houdt bij in welke mate altcoins het beter doen dan Bitcoin.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo