Terwijl BTC worstelt onder $31K, verdampt institutionele vraag naar Bitcoin

In de vroege uurtjes van maandag manifesteerde een algemeen voorspelde neerwaartse beweging zich en de prijs van BTC daalde tot onder de $ 31.000. Daarom gaat de rotsachtige weg die Bitcoin (BTC) de afgelopen twee maanden heeft afgelegd, door. Voordat bulls arriveerden om ondersteuning te bieden en de BTC-prijs terug te brengen naar $ 30.850, duwde een golf van middagverkopen de BTC-prijs naar een dieptepunt van $ 30.400.

Zo laten gegevens van Cointelegraph Markets Pro en TradingView zien. Als geheel blijft de markt het hoofd bieden aan een zware strijd. Omdat de uittocht van miners, na het harde optreden van China tegen crypto mining, heeft geleid tot de vierde opeenvolgende negatieve aanpassing in de Bitcoin-mining moeilijkheid. Sinds half mei is dit cijfer met bijna de helft gedaald.

In de buurt van $ 31.700 is er zwaar volume

In het nieuwste rapport van Glassnode werden inzichten in de huidige staat van het Bitcoin-netwerk gegeven. Het rapport zette de toon door te kijken naar de UTXO Realized Price Distribution, een statistiek die on-chain volumeprofielen identificeert in verschillende prijsgroepen. 10,5% van het circulerende aanbod van BTC heeft transacties verricht tussen de $ 31.000 en $ 34.300, het hoogste niveau sinds een prijs van $ 11.000, blijkt uit de huidige gegevens.

Het is belangrijk op te merken dat als de prijs van BTC lager zou zijn, de volgende belangrijke ondersteuningsniveaus $ 26.500, $ 23.300 en $ 18.800 zijn. Hoewel dit op het huidige niveau een gezond volume aangeeft.

Verdwijnen van institutionele honger voor BTC

Een opvallende afname van de belangstelling van institutionele beleggers is veroorzaakt door de marktbrede terugval in mei. Nu de prijs van BTC worstelt om hoger te klimmen lijken institutionele beleggers nu in de risicobeheermodus te zijn. Door te kijken naar de marktprijs van GBTC kan het bewijs van de daling van de interesse van institutionele beleggers worden gevonden.

Of door de netto-instroom naar de Purpose ETF te observeren, die opvallend is vertraagd. De marktprijs van GBTC wordt nog steeds verhandeld met een korting van -11,0% tot -15,3%. Purpose ETF zag een netto-uitstroom van -90,76 BTC, wat de grootste uitstroom is sinds midden mei, blijkt uit gegevens van Glassnode. De on-chain-deposito’s van BTC naar beurzen gaan door met meer dan 28.700 BTC.

Dit was de grootste instroom in meer dan anderhalve maand, die op vrijdag plaatsvond. Maar toch is de institutionele activiteit gedempt. Vaak wordt instroom in tijden van consolidatie en correcties gezien als negatieve ontwikkelingen. De reden hiervoor is dat ze kunnen leiden tot meer verkopen, wat kan leiden tot een prijsuitsplitsing op korte termijn.

De afgelopen twee weken vond een netto-instroom van 1.780 BTC plaats naar over-the-counter (OTC) handelsdesks. Hierop werd door Glassnode gewezen als tegen de structurele trend van uitstroom die sinds november 2020 ingaat. Als deze netto-instroom slechts een korte termijneffect is, of de eerste tekenen van een ommekeer in de balans tussen vraag en aanbod, valt nog te bekijken volgens Glassnode.

Opnieuw eisen de zorgen over COVID-19 hun tol op de markten

Maandag was de markt voor cryptocurrency niet de enige markt die onder neerwaartse druk stond. Omdat een golf van COVID-19-gevallen tot een terugval leidde op de wereldwijde financiële markten.

Met respectievelijk 1,59%, 2,09% en 1,06% sloten de S&P 500, DOW en Nasdaq allemaal de dag af. De enige twee opmerkelijke prestaties van de dag waren een winst van 24% voor Bitcoin Standard Hashrate Token (BTCST) en een rally van 17% van Dash, van de top 200 cryptocurrencies. De dominantie van Bitcoin is 46,3%, terwijl de totale marktkapitalisatie van cryptocurrency nu op $ 1.245 biljoen staat.

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce