Search
Close this search box.

Terwijl de aandelenkoers met 20% daalt weerlegt Ebang de claims van Bitcoin ‘China Hustle’

Terwijl Ebang beweringen weerlegt in een Hindenburg Research-rapport dat beweerde dat het geld van Amerikaanse investeerders zou plunderen, blijft de aandelenkoers van het Chinese Bitcoin-mijnbedrijf dalen. Dinsdag werd het Hindenburg Research-rapport gepubliceerd en beschreef Ebang als gewoon het nieuwste hoofdstuk in de ‘China Hustle’, vermomd als een Bitcoin-mijnbouwspel.

Ebang zou honderden miljoenen dollars hebben opgehaald via openbare aanbiedingen in de Verenigde Staten onder het mom van opereren als een Bitcoin (BTC) -mijnbedrijf, beweert het rapport. Tijdens de financieringsrondes werd het geld opgehaald dat naar verluidt uit het bedrijf is gesluisd. Dit werd gedaan in een reeks ondoorzichtige deals met insiders en twijfelachtige tegenpartijen.

Zelf beschrijft Ebang zich als een toonaangevende producent van Bitcoin-mijnbouwmachines. Echter, het bedrijf heeft, volgens het onderzoek van Hindenburg, sinds 2019 geen nieuw product meer uitgebracht en is de verkoop sindsdien gestaag afgenomen. Samen met Canaan Creative, is Ebang een van de enige twee Chinese Bitcoin-mijnbedrijven die openbaar worden verhandeld op Amerikaanse aandelenmarkten.

EBON is sinds het begin van de week met 20% gedaald op de aandelenkoers van NASDAQ. De aandelenkoers was tegen de afsluiting van dinsdag gedaald tot $ 5,00, na maandag op $ 6,35 te hebben gehandeld. Dit komt neer op een verlies van 21%. Sindsdien is het aandeel teruggekeerd naar $ 5,03, waardoor de wekelijkse verliezen meer dan 20% bedragen.

Ebang besefte dat er waarschijnlijk binnenkort iets ergs zou gebeuren voor zijn mijnbouwbedrijf, beweert het Hindenburg-rapport. Ebang produceerde naar verluidt inferieure machines voor lokale concurrenten. Vervolgens zou het bedrijf zich hebben verdiept in een cryptocurrency-uitwisseling, genaamd Ebonex. Blijkbaar verhoogde de eerste aankondiging de marktkapitalisatie van EBON tot $ 922 miljoen.

De Ebonex-uitwisseling is gekocht bij een crypto-uitwisselingsserviceprovider genaamd Blue Helix, beweren Hindenburg-onderzoekers te hebben ontdekt. Blue Helix biedt vooraf ‘out-of-the-box’ uitwisselingen aan zonder geld. Ebonex steeg op miraculeuze wijze, na de lancering slechts enkele maanden geleden, om enkele van de hoogste handelsvolumes ter wereld te bereiken.

Hoewel het helemaal niet online aanwezig was. De vermeend fictieve cijfers zijn niet opgenomen op cryptomarkt-tracker-websites zoals CoinMarketCap of CoinGecko. Bovendien verwijst Hindenburg naar de hele zaak als, nog een ander waarschuwend verhaal voor onervaren Retail beleggers. Er kwam een officiële reactie van Ebang International Holdings Inc als gevolg van het rapport.

Deze beweerde dat de recensie vol speculatie en niet-ondersteunde claims zat. Ebang zou de claims van Hindenburg onderzoeken en de nodige stappen ondernemen om zijn investeerders te beschermen, stond in de aankondiging. Aangegeven werd dat op basis van de beoordeling door het managementteam van het bedrijf zij van mening zijn dat het Hindenburg-rapport veel fouten, niet-ondersteunde speculaties en onnauwkeurige interpretaties van gebeurtenissen bevat.

De aankondiging voegde eraan toe dat de Raad van Bestuur, samen met zijn Auditcomité, van plan is de aantijgingen en verkeerde informatie daarin verder te herzien en te onderzoeken. Bovendien zal de Raad van Bestuur alle nodige en gepaste maatregelen nemen om de belangen van zijn aandeelhouders te beschermen.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.