Terwijl de goudprijzen in Korea stijgen, keert Bitcoin $ 5K ‘kimchi premium’ terug

Woensdag handelde Bitcoin (BTC) in Zuid-Korea voor $ 5.000 hoger dan in andere markten, omdat kapitaalstroomcontroles de “Kimchi-premie” blijven afdwingen. De BTC-prijs bedroeg op de in Korea gevestigde Bithumb-beurs $ 45.115, terwijl Bitcoin op het moment van publicatie op $ 39.932 op Coinbase handelde.

Reuters meldt dat volgens een recente verklaring van de Bank of America, de kimchi premie een gevolg is van de controle op de kapitaalstromen. Deze zijn bedoeld om de grensoverschrijdende overdracht van “hot money” tegen te gaan. Volgens de Bank of America in een rapport op dinsdag ligt de onshore prijs voor cryptocurrencies in Korea aanhoudend boven de internationale prijzen.

Dit suggereert dat dit een gevolg is van effectieve kapitaalcontrole die effectieve arbitrage van onshore en offshore prijzen verhindert. Koreaanse kapitaalcontroles laten de ‘Kimchi-premie’ voortduren, volgens de Bank of America. In Korea houdt de premie van 12,5% op Bitcoin aan, ondanks de recente verliezen van de coin van 32%. En tekenen van toegenomen overdrachten naar gecentraliseerde uitwisselingen.

Het dagelijkse handelsvolume in cryptocurrencies in het eerste kwartaal van 2021 bereikte nieuwe hoogten in Korea, met een overschrijding van 1.480 biljoen won of $ 1,3 biljoen. Merkte het rapport van de Bank of America op. De vraag naar crypto houdt aan in Zuid-Korea, waarbij de vraag naar goud dat tegelijkertijd ook doet. In de aanloop naar dinsdag steeg de goudprijs vier dagen op rij en bereikte hoogtes die sinds januari niet meer waren vertoond.

De huidige prijs per gram van 68.200 won gelijk aan $ 60,36, is 9,4% hoger dan twee maanden geleden. De Korean Herald beschouwt dit als een teken van toenemende bezorgdheid over de inflatie. Het Koreaanse inflatiecijfer sprong alleen al in april met 1,5%, hoewel nog steeds ver onder de historische niveaus. Het inflatiecijfer is sinds 2019 gestegen van minder dan nul naar 2,3%.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo