Search
Close this search box.

Terwijl de inflatie in de Amerikaanse dollar weer in beeld komt, herstelt Bitcoin van $ 33K-ondersteuning

Na het sluiten van de vorige sessie met een verlies van 3,41%, stabiliseerden dinsdag de prijzen van Bitcoin (BTC). De prijzen werden ondersteund door een verzwakkend sentiment in de Verenigde Staten in de aanloop naar een belangrijk Amerikaans inflatierapport dat later op dinsdag wordt verwacht. Na maandag een dieptepunt te hebben bereikt op $ 32.996 op Coinbase, steeg de spot BTC/USD-wisselkoers met een bescheiden 1,31% tot $ 33.096.

Vergeleken met het dieptepunt van de vorige sessie van $ 32.600, steeg de CME Bitcoin Futures met 1,64%. De USD-index daalde ondertussen met ongeveer 0,03% vóór de start van de handelsmarkt in Londen. De index vertegenwoordigt de sterkte van de dollar vergeleken met een mandje met de beste buitenlandse valuta’s.

Verwacht worden inflatiegegevens

Tijdens een week van belangrijke inflatierapporten en een cruciale getuigenis van Jerome Powell, voorzitter van het congres van Federal Reserve, bewogen Bitcoin en de USD omgekeerd. De Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) verwacht in juni opnieuw een significante piek te laten zien op dinsdag. Dit wijst op een stijging van de inflatie naarmate de economie probeert te herstellen van de vertraging van de coronaviruspandemie.

De CPI zou sinds mei met 0,5% kunnen zijn gestegen en met 4,9% vergeleken met een jaar eerder, merkte een opiniepeiling van Reuters onder economen op. Tegen de vooruitzichten van hogere inflatie wedden veel handelaren op Bitcoin. Deels doen ze dit vanwege populaire verhalen die de vlaggenschip cryptocurrency projecteren als een afdekking tegen het inflatiebeleid van de Centrale Bank dat de koopkracht van fiat-valuta’s schaadt.

Sinds maart 2020 voert de Federal Reserve een volledig maandelijks programma uit voor de aankoop van activa van $ 120 miljard, terwijl de benchmark-leenrente bijna nul is. Het beleid van de Amerikaanse Centrale Bank heeft zo de omvang van haar balans verdubbeld tot meer dan $ 8 biljoen. Bitcoin is ondertussen in dezelfde periode gestegen tot 1528%, van $ 3.858 tot bijna $ 65.000.

Tegen de genoemde piek van half april was de cryptocurrency met meer dan de helft gedaald. Echter, BTC handhaafde zijn algehele bullish bias door meedogenloos $ 30.000 aan te houden als psychologische prijsbodem. Na de vorige twee CPI-rapporten waaruit bleek dat de inflatie in april opliep tot 4,2% en in mei tot 4,9%, kwam de steun zeer goed van pas.

Gustavo De La Torre, directeur bedrijfsontwikkeling bij N.exchange, vertelde aan Cointelegraph dat de stijging van de CPI-metingen een indicatie is dat de economie niet volledig is genezen van de pijn van de pandemie. De La Torre legde verder uit dat de cryptomarkt de negatieve inflatiecijfers volgt.

Lagere Bitcoin-prijzen in combinatie met gemengde economische vooruitzichten ertoe zouden leiden dat meer investeerders de cryptocurrency zouden verzamelen, voegde hij eraan toe. De La Torre zei ook dat als de buy-up intensiveert, op korte termijn een prijsstijging tot $ 40.000 voor Bitcoin kan worden gezien. Konstantin Anissimov, uitvoerend directeur van CEX.IO, waarschuwde bovendien voor de mogelijke agressieve reactie van de Fed op verdere inflatiestijgingen.

Anissimov merkte hierbij op dat dit de Centrale Bank ertoe zou kunnen aanzetten haar opkoopprogramma voor obligaties te beëindigen en de rentetarieven eerder dan verwacht te verlagen. Hij zei dat zoals de zaken er nu voor staan, de Federal Reserve de omvang van haar balans vanaf begin 2020 heeft vergroot tot meer dan $ 8 biljoen, een substantiële stijging.

Anissimov voegde eraan toe dat lagere cryptoprijzen voorlopig zouden blijven dienen als de juiste afdekking tegen inflatievrees. Hij merkte verder op dat zowel Bitcoin als Ethereum, met de hernieuwde buy-ups, waarschijnlijk nieuwe prijsniveaus opnieuw zullen testen op respectievelijk $ 45.000 en $ 3.000.

Accumulatie van Bitcoin

Er wordt op een aanhoudende Bitcoin-accumulatie gewezen door on-chain indicatoren. Volgens de gegevens van Glassnode bleven entiteiten, met weinig verkoopgeschiedenis, Bitcoin opstapelen uit zwakkere handen, vanaf de afsluiting van vorige week. De netto-uitwisselingsstromen daalden tegelijkertijd in negatief gebied, wat suggereert dat handelaren hun Bitcoin van handelsplatforms hebben teruggetrokken om vast te houden.

Will Clemente III, een onafhankelijke marktanalist merkte op dat de detailhandel nu al weken zwaar koopt. Echter, de opleving van de walvissen waar ze op zaten te wachten is er nu eindelijk, volgens Clemente III. Hij voegde eraan toe dat er deze week 17 nieuwe walvissen geboren zijn op de blockchain, terwijl het totale bezit aan walvissen tegelijkertijd toeneemt met 65.429 BTC.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.