Terwijl de NFT-hausse daalt, stijgt TVL van DeFi stilletjes naar recordhoogtes

Hype-cycli kunnen niet alleen een voordelig effect hebben op tokenprijzen en statistieken van sociale media. Deze oefenen namelijk ook een grotere druk uit op ontwikkelaars om een functionerend product te lanceren dat de stijgende marktkapitalisatie bevestigt. De afgelopen zes weken stonden non-fungible tokens centraal. De gedecentraliseerde financiën (DeFi) nam intussen een pauze van de schijnwerpers.

Ontwikkelaars verfijnden toen hun protocollen en zochten naar interoperabele Ethereum-netwerkalternatieven. De totale waarde vergrendeld of total value locked (TVL) op alle DeFi-platforms is gestaag gegroeid sinds de terugval van de markt eind februari, laten gegevens van CoinGecko zien. Nu staat de TVL voor de hele DeFi-sector op een recordhoogte van $ 74 miljard.

Enkele van de grootste winsten van de afgelopen zeven dagen hadden te maken met protocollen die werken op de Binance Smart Chain (BSC), blijkt uit een nadere beschouwing van de lijst met protocollen. Dankzij lage kosten, cross-chain-mogelijkheden en verbindingen met het hele Binance-ecosysteem is BSC is naar voren gekomen als een van de go-to-concurrenten voor het Ethereum (ETH) -netwerk.

De afgelopen week hebben PancakeSwap (CAKE) en Venus (XVS) beide hun TVL’s met meer dan 30% zien toenemen. Tegelijkertijd zijn THORChain (RUNE) en Alpha Finance (ALPHA) respectievelijk 61% en 47% gestegen. De winst van 26% in TVL voor AAVE en Balancer (BAL) zijn onder meer opvallende voordelen van op Ethereum gebaseerde projecten.

Het nieuw gelanceerde Vesper (VSP) -protocol heeft tegelijkertijd in de afgelopen zes weken snel $ 1,64 miljard vergaard. Dit is een stijging van 35% in de afgelopen zeven dagen.

DeFi-tokens klimmen hogerop

Er was een stijging van de token prijs van veel van de topprotocollen, naast de stijgende TVL. Tegelijkertijd kochten slimme handelaren in gedurende de dieptepunten van februari. Intussen zorgden crypto en mainstream nieuws voor de dagelijkse berichtgeving over de nieuwste record brekende NFT-verkopen.

De totale marktkapitalisatie van alle DeFi-tokens heeft ook de eerdere hoogtepunten van februari overtroffen, blijken uit gegevens van CoinGecko en bedraagt nu een record van $ 98,4 miljard. Dit omdat institutioneel geld blijft stromen in Bitcoin (BTC) en de bredere cryptocurrency-sector. Opnieuw wordt de lijst voor de grootste winsten van de afgelopen zeven dagen aangevoerd door THORChain met een prijsstijging van 88% tot een nieuw record van $ 8,89.

Tegelijkertijd zijn JUST (JST) en Akropolis (AKRO) beide met 57% gestegen en worden nu verhandeld tegen $ 0,129 en $ 0,076 respectievelijk. Nu kijkt Bitcoin (BTC) opnieuw naar het niveau van $ 60.000 terwijl Ether handelt in de buurt van $ 2.000. Dit heeft velen in de branche aangezet tot het oproepen voor een naderende prijsstijging. In de volgende Tweet van Raoul Pal, CEO van Real Vision Group, is dit onder andere te zien.

Pal gaf aan dat de marktkapitalisatie van de hele digitale activaruimte voelt alsof de doorbraak van $ 1,8 biljoen heel belangrijk was. Het patroon op de chart suggereert dat er versnelling in het verschiet ligt op die doorbraak. En dat hij vermoedt dat de hele ruimte in de komende 2 tot 3 maanden verdubbelt. Traders zullen op zoek gaan naar de volgende sector die een hype-cyclus doormaakt, nu de NFT-rage aan het afnemen is.

Bovendien ziet DeFi er voorbereid uit om opnieuw een hoge stap te zetten, omdat token prijzen, transacties en de TVL weer stijgen.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.