Terwijl de prijs van Bitcoin daalt, verdubbelt Dogecoin in een dag en de YTD-winst bereikt 5.000%

De op meme gebaseerde altcoin, Dogecoin (DOGE), die een favoriet praatpunt van Elon Musk is geworden, is in 24 uur verdubbeld en bereikte een recordhoogte van $ 0,29.

DOGE laat anderen ver achter zich

DOGE/USD presteerde vrijdag beter dan andere grote cryptocurrencies, lieten Cointelegraph Markets Pro en TradingView zien. Dogecoin is ook de achtste grootste cryptocurrency geworden op basis van marktkapitalisatie, in wat een bijna ongelooflijke zet lijkt. En het overtreft onder andere Litecoin (LTC), Chainlink’s LINK en Uniswap (UNI). Een enkele DOGE handelde op het moment van publicatie tegen ongeveer $ 0,25.

Op elk tijdsbestek bleven winsten meer dan indrukwekkend, namelijk 80% op de dag, 300% in de afgelopen week en year-to-date rendementen van meer dan 5.000%. Een jaar geleden vergeleken met dezelfde datum, is Dogecoin 12.600% gestegen, kort na de put van de korte bearmarkt in 2020. Professionele handelaren bleken zelfs verrast te zijn.

Scott Melker tweette dat dit de eerste DOGE-pomp is die hij in jaren heeft gemist. Maar dat hij hem nog steeds heel graag ziet, dat het zijn favoriete bezit aller tijden is en zijn leven veranderde in 2017. Verder gaf hij aan blij te zijn voor zij die erin zitten en vroeg, “Nietwaar?”.

Turkije keurt het verbod op cryptotransacties goed

Ondertussen ging de historische omkering van het fortuin van Doge die dag, net als bij altcoins in bredere zin, ten koste van Bitcoin (BTC). Hierbij zag de grootste cryptocurrency een voorspelde hertest van eerdere recordhoogtes rond de $ 61.000. Doordat verschillende tests van $ 61.000 support vrijdag de deur openlieten voor verdere dips, kwamen de dagelijkse verliezen op ongeveer 2,8% uit.

Ook merkbaar gedaald in de afgelopen weken, de dominantie van de marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg 52,1%. Omdat de tijd aanbreekt voor altcoins hun beurt waarin sommige analisten denken dat deze pas later deze zomer een hoogtepunt zal bereiken. Het verlies van opwaarts momentum zou zijn aangewakkerd door een verbod op transacties door de Centrale Bank van Turkije.

Dit werd goedgekeurd door mogelijke ‘onherstelbare’ bijwerkingen van het gevestigde fiatbetalingsnetwerk van het land. Volgens een door Reuters geciteerde verklaring, wordt ervan uitgegaan dat het gebruik van crypto bij betalingen kan leiden tot onherstelbare verliezen voor de partijen bij de transacties als gevolg van de hierboven vermelde factoren.

Bovendien zouden deze elementen bevatten die het vertrouwen in methoden en instrumenten die momenteel bij betalingen worden gebruikt, kunnen ondermijnen, volgens de verklaring geciteerd door Reuters. Ook Ether (ETH) vertoonde tekenen van een daling, die terugkeerde naar $ 2.400 na het zien van zijn eigen hoogste punt ooit boven $ 2.500, de dag ervoor.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.