Terwijl de prijs van Dogecoin stopt met 420% wekelijkse winst, keert Bitcoin terug naar $ 56K

Dinsdag maakte Bitcoin (BTC) een stevige comeback dankzij vers bullish nieuws van PayPal in combinatie met solide on-chain indicatoren.

Streven van #Doge420 gericht op $ 4,20 voor Dogecoin

BTC/USD stuiterde tijdens de handel op dinsdag naar $ 56.000, uren na het bereiken van lokale dieptepunten van $ 53.300, lieten Cointelegraph Markets Pro en TradingView zien. Het paar, met nog steeds volatiliteit, zag er toch steeds betrouwbaarder uit boven $ 52.000. Een opvallende ondersteuningszone en de bodem die tijdens de flitscrash van afgelopen zondag werd gezien vanaf de hoogste punten ooit.

Het nieuws dat het betalingsbedrijf Venmo leek het herstel te ondersteunen. Het eigendom van PayPal dat het kopen en verkopen van cryptocurrency op zijn app had gelanceerd. Een door sociale media geïnduceerde ‘Dogecoin-dag’ zorgde aan de andere kant voor druk op de onmiddellijke opwaartse vooruitzichten van Bitcoin. Doordat er op die dag nog geld naar Dogecoin (DOGE) stroomde.

Het doel van de “viering” is om DOGE/USD te duwen naar $ 4,20 om samen te vallen met de datum en de week waarin SpaceX “Technoking” Elon Musk belooft “een letterlijke Dogecoin op de letterlijke maan te zetten” met zijn nieuwste raket lancering. Zoals CoinTelegraph meldde. Op Twitter was de hashtag #Doge420 trending op het moment van publicatie

DOGE/USD handelde hierbij tegen iets meer dan $ 0,38, toevallig 420% hoger in een week, maar vlak op de dag. Handelaren in de Verenigde Staten moesten nog wakker worden, waardoor het vooruitzicht op winst later op de dag openbleef.

BTC-bulls moeten het geloof behouden, volgens RSI-indicator

Ondertussen keken traders, terug bij Bitcoin, vooral naar één indicator, die zowel een solide ondersteuning van $ 52.000 signaleerde als dat de dip van deze week nu definitief zou opveren. Stochastische relatieve sterkte-index (RSI), een uitdrukking van RSI’s eigen kracht, liet doorschemeren dat de dip van zondag al het patroon volgde van zes eerdere pullbacks in de huidige bull-run van Bitcoin.

De dagelijkse prestaties zouden als zodanig nu BTC/USD van zijn recente bodem moeten zien stijgen en verder omhoog moeten bewegen., TradingView-account, die een grafiek uploadde met het gewoontegedrag, zei in commentaren dat er geen reden was om aan te nemen dat het deze keer anders zou zijn. Het vatte samen dat zoals op de grafiek te zien is, er een dubbele bevestiging is dat deze DIP bijna aan het einde is.

En dat er vastgesteld kan worden uit het feit dat ook Stoch RSI op 0 zit, naast het feit dat de prijs op de hoofdsteun wordt teruggekaatst. Vanaf de start van de bullmarkt gebeurde dit slechts 6 keer en er was altijd een rebound. Elliot0511 gaf verder aan niet in te zien waarom dit keer hetzelfde niet zou gebeuren. De bullmarkt is net begonnen, men moet zichzelf niet bang maken want er is geen reden daarvoor, aldus Elliot0511.

IncomeSharks, het populaire Twitter-account, benadrukte eveneens het bodemprijsniveau en wees op de afnemende instroom van DOGE die de comeback van Bitcoin mogelijk zou maken. IncomeSharks vertelde dinsdag aan volgers dat als je bereid bent om voor deze prijzen een hyped up meme-munt te kopen, je geen probleem zou moeten hebben om hier een Bitcoin-plekje toe te voegen.

IncomeSharks gaf verder aan dat zodra $ DOGE gedumpt is, een mooi herstel te zien zou zijn. IncomeSharks gaf verder te kennen dat het geen zin heeft om over een prijs lager dan $ 52.000 te praten, tenzij dit niet klopt. Bovendien is IncomeSharks van mening dat het zal gebeuren.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.