Terwijl de prijsdip van $ 30.000 van Bitcoin eindigt in het grootste dagelijkse herstel ooit, schreeuwt een handelaar dat er vals spel is

Op 12 januari na het testen van $ 30.000 ondersteuning zag Bitcoin (BTC) zijn meest succesvolle herstel in de geschiedenis. Echter, marktdeelnemers zijn al achterdochtig. Terwijl Bitcoin maandag snel terugkwam van dieptepunten van $ 30.250, volgden gegevens van Cointelegraph Markets en TradingView de nummer een cryptovaluta. En in iets meer dan 12 uur werd een winst van 20% bezegeld.

Verkoopadvies Guggenheim onder de loep

De comeback markeert de beste dagelijkse prestatie van Bitcoin ooit, zowel in Amerikaanse dollar als in procenten. En komt nog sneller dan zijn eerdere val in het weekeind. Zodra de dagelijkse kaars sluit zullen de cijfers worden bevestigd. Op het moment van schrijven naderen de niveaus een lokale top van $ 36.600. Echter, het herstel was nog maar amper aan de gang, toen er bezorgdheid ontstond over de authenticiteit van de recente marktbewegingen.

Filbfilb, de populaire marktanalist en medewerker van Cointelegraph, voerde aan dat de kracht van de rally in tegenspraak was met wat neerkwam op marktmanipulatie. Dankzij met name beursstoringen en onofficieel advies van vermogensbeheerder Guggenheim om tegen lagere prijsniveaus te verkopen. Een deel van een reeks tweets luidde dat het verbazingwekkend is wat er mogelijk is als je op de markt kunt bieden.

Ook verscheen in de tweets dat het is moeilijk om geen complottheoreticus te zijn als twee grote beurzen onbruikbaar worden. En terwijl ze nog niet gevuld zijn, Guggenheim mensen vertelt de dip te verkopen. Scott Minerd, CIO van Guggenheim, adviseerde investeerders dat het tijd was om wat geld van de tafel te halen, zoals Cointelegraph meldde.

Om Bitcoin in te voeren via de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), wacht het bedrijf op toestemming van de Amerikaanse regelgevende instanties. Over het opzettelijk bieden van de prijs in de tussentijd leidden de woorden van Minerd snel tot kritiek.

Blaam voor uitwisselingen

Intussen bleef de publiciteitshoofdpijn bestaan voor de grote beurzen Coinbase en Kraken. Beide handelsplatformen zagen nu kenmerkende uitval, terwijl de daling van Bitcoin versnelde van $ 38.000 naar de dieptepunten. Hierdoor verloren handelaren de controle over orders. Statisticus Willy Woo waarschuwde vervolgens dat het domino-effect, een impact had op de hele markt en verergerde zelfs de prijsdip.

Woo legde maandag uit dat de uitverkoop op de spotmarkt rond de $ 38k begon, waarna Coinbase gedeeltelijk faalde, door geen aankopen te registreren. Hierdoor werd de prijs $ 350 lager dan andere en dit verlaagde de indexprijs die futures-beurzen gebruiken om hefboomfinanciering te berekenen. Wat leidde tot een bearish verwoesting op speculatieve markt, volgens Woo.

Woo gaf verder aan dat in tegenstelling tot eerdere crashes in de afgelopen 2 jaar, begon deze op spotmarkten. Waarbij markten met overmatige schuldenlast werden geleid door liquidatie van handelaars en werd vervolgens sterk versterkt door een enkele beurs die gedeeltelijk faalde. Echter, deze schakelde zichzelf niet uit voor het welzijn van het ecosysteem.

Ook vroeg Woo zich af waarom de futuresbeurzen, Coinbase niet uit hun lijsten hebben verwijderd om de gevolgen te stabiliseren. Er leek weinig bezorgdheid bij klanten. De volumes van Coinbase bedroegen meer dan 101.200 BTC ($ 3,6 miljard) in de 24 uur tot begin dinsdag, zoals werd opgemerkt door Vijay Boyapati, softwareontwikkelaar en commentator. Iets waarvan hij schat dat dit tot een winst van $ 175 miljoen heeft geleid.

In de begeleidende opmerkingen gaf Boyapati aan dat hoe erg hij Coinbase ook mag, hun beursintroductie een belangrijke katalysator zal zijn voor de hele markt als het gebeurt. En dat op deze manier veel kapitaal van de aandelenmarkt naar de Bitcoin-mark gaat.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.