Terwijl Elon Musk de lijst van rijken van DOGE dichtslaat, daalt Dogecoin met 23%

In een paar uur tijd daalde maandag de waarde van Dogecoin (DOGE) met 23%. Dit gebeurde nadat Elon Musk de aandacht vestigde op de enorm ongelijke verdeling van DOGE-tokens en er bij grote houders op aandrong om hun bezit te verkopen. In de cryptocurrency-ruimte heeft Dogecoin een van de meest ongelijke muntverdelingen. Hierbij is 28,7% in handen van slechts één persoon en hebben de top 12 houders bijna 50% van het aanbod in handen.

Musk tweette op zondag, net voor middernacht UCT dat als grote Dogecoin-houders de meeste van hun munten verkopen dat zijn volledige steun zal krijgen. Het enige echte probleem is te veel concentratie, gaf Musk aan als zijn mening erover. De prijs van Dogecoin was iets meer dan zeven uur later met 23% gedaald van $ 0,063 naar $ 0,048. Eerder werden de tweets van Musk gecrediteerd met bewegende cryptocurrency-prijzen, niet in de laatste plaats Dogecoin.

Doordat meer dan $ 105 miljard tegelijkertijd de rest van de wereldwijde marktkapitalisatie verliet, was zijn rol echter in de daling van maandag minder duidelijk. Een veel voorkomend verschijnsel bij de ranglijsten van crypto-marktkapitalisaties waren de verliezen van meer dan 20%. Hierbij waren met name altcoins aan een enorme terugval onderhevig. Dit werd veroorzaakt door de push van Bitcoin (BTC) naar een nieuw record, beweren analisten.

Dit vond enkele uren eerder plaats, waardoor het volume uit de altcoin-markt werd gehaald. Doordat openbare blockchains vaak pseudoniem of anoniem zijn, kan het berekenen van de exacte distributie van een bepaalde cryptocurrency moeilijk zijn. Echter, bijna 70% van het totaal aanbod van Dogecoin wordt op iets meer dan 100 adressen bewaard, laten gegevens uit verschillende beschikbare bronnen zien.

Onlangs heeft De oprichter van Dogecoin onthuld dat hij, te midden van financiële problemen, al zijn DOGE-holdings in 2015 heeft verkocht, nadat hij zijn baan had verloren. In 2013 begon Billy Markus met Dogecoin als een grap op basis van de toen populaire Shiba Inu-hondenmemo. Markus had moeite om de snelle opkomst van iets wat geen echt nut of waarde leek te bieden, te begrijpen, laat staan uit te leggen, zei Markus.

De flirt van Musk met Dogecoin lijkt grotendeels in de naam van humor te zijn. Ooit riep de oprichter van Tesla zichzelf uit tot de zelfbenoemde CEO van Dogecoin, een open-source cryptocurrency. Bovendien waren tot nu toe zijn interacties met de munt voornamelijk gebaseerd op memes, in plaats van enige vorm van investeringsstrategie.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.