Terwijl Ethereum de aanval ontwijkt, zijn Solana en Arbitrum offline gegaan

Na een denial-of-service-storing heeft de opkomende Ethereum-rivaal, Solana (SOL), de afgelopen 24 uur 15% van zijn waarde verloren. Twitter-account Solana Status kondigde op dinsdag om 12:38 uur UTC aan dat Solana’s mainnet-bèta gedurende een periode van 45 minuten intermitterend instabiliteit had ondergaan.

Solana Status legde uit dat een grote toename van de transactiebelasting tot 400.000 per seconde het netwerk had overspoeld, een denial-of-service had gecreëerd en ervoor had gezorgd dat het netwerk begon te forken. Zes uur na de aankondiging van het incident plaatste Solana Status zijn uitleg erover. De validatorgemeenschap van Solana koos ervoor om een herstart van het netwerk te coördineren, omdat de technici het netwerk niet konden stabiliseren.

Nu bereidt de community van Solana een nieuwe release voor en naar verwachting zal binnenkort meer informatie worden vrijgegeven. Met prijzen die in 12 uur met 15% zijn gedaald, heeft het incident het vertrouwen in Solana geschaad. Het nieuws over de storing zag de prijzen snel dalen tot $ 145. En dat terwijl SOL donderdag al was teruggekeerd van zijn hoogste punt ooit van $ 215 om onder $ 175 te handelen voordat het incident gebeurde.

Met Arbitrum One, Ethereum laag-twee rollup-netwerk dat meldt dat de sequencer ongeveer 45 minuten offline was geweest, is Solana niet het enige spraakmakende cryptonetwerk met downtime op dinsdag. Gedurende de periode konden er geen nieuwe transacties worden ingediend. Toch benadrukte Arbitrum One dat gebruikersfondsen nooit risico liepen. Het team dat Arbitrum One bouwt, Offchain Labs, benadrukte ook dat zijn netwerk nog in bèta is en waarschuwde dat verdere storingen in deze vroege dagen mogelijk zijn.

De downtime wordt door het team toegeschreven aan een “bug waardoor de sequencer vastloopt”. Dit gebeurde nadat in korte tijd een zeer grote reeks transacties bij de Arbitrum-sequencer was ingediend. En een onbekende entiteit probeerde ook tevergeefs Ethereum aan te vallen, alsof er nog niet genoeg drama was voor één dag. Hierbij markeerde ontwikkelaar Marius van der Wijden het mislukte incident op Twitter.

Slechts een klein aantal Nethermind-knooppunten werd misleid om over te schakelen naar de ongeldige keten, volgens de ontwikkelaar. Hierbij hadden alle andere clients “de lange zijketen als ongeldig afgewezen”. Sindsdien zijn alle betrokken knooppunten terug naar de juiste keten gereorganiseerd.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo