Search
Close this search box.

Terwijl FTX een deal met Aaron Jones van Packers ondertekent, lanceert Dapper Labs Top Shot voor NFL

Als onderdeel van hun initiatieven voor uitbreiding, wenden zowel Dapper Labs, de makers van NBA Top Shot, als FTX, de beste crypto-derivatenbeurs, zich beide tot de National Football League. Naar verluidt werkt Dapper Labs aan een NFL-marktplaats voor verzamelobjecten, terwijl FTX een goedkeuringsdeal heeft getekend met running back ster Aaron Jones van de Green Bay Packers.

Een week nadat Dapper adverteerde dat het verder zou gaan dan zijn op basketbal gebaseerde non-fungible token (NFT) -project, NBA Top Shot, en zou uitbreiden naar zowel andere takken van sport als entertainment, komt de nieuwste zet van het bedrijf. Het is deel van de laatste aankondiging van de financieringsronde van $ 250 miljoen. Verwacht wordt dat de nieuwe NFL-marktplaats wordt gelanceerd voordat het seizoen 2022 begint, volgens bronnen van Sports Business Journal.

De NFL en de NFL Players Association (NFLPA) zullen als onderdeel van de deal een aandelenbelang in Dapper verwerven. Het model van NBA Top Shot dat NBA-basketbalhoogtepunten symboliseert en deze als verzamelobjecten op zijn marktplaats aan gebruikers verkoopt, zal gevolgd worden door het nieuw platform. Echter, er zijn maar weinig details bekend erover.

Volgens bronnen is het wel zo dat Dapper met de deal de tweede grootste bron van digitale licentie-inkomsten van de NFLPA wordt. De eerste plaats is voor de Madden-videogameserie van EA Sports. Aan het begin van deze maand was er een door de NFL gerapporteerde beslissing om alle teams uit te sluiten van overeenkomsten voor sponsoring met crypto-handelsbedrijven of NFT’s. Totdat de competitie een strategie heeft vastgesteld voor digitale sportkaarten en kunst.

De nieuwe deal van Dapper houdt mogelijk verband met deze gerapporteerde beslissing van de NFL. Er zijn veel crypto-vriendelijke spelers binnen de NFL zoals Tom Brady, die eerder dit jaar de Autograph NFT-marktplaats lanceerde. Ook Trevor Lawrence die een goedkeuringsdeal met Blockfolio ondertekende en Saquon Barkley die via Strike zijn goedkeuringsgeld omzet in Bitcoin (BTC).

Meer aanbevelingen voor FTX

Running back Aaron Jones van Green Bay Packers heeft ondertussen een langdurige overeenkomst voor samenwerking ondertekend met FTX en eigenaar West Realm Shires, als lid van het ambassadeursteam van de beurs. Met het ondertekenen van een goedkeuringsdeal met FTX, sluit Jones zich aan bij andere steratleten zoals drievoudig NBA-kampioen Steph Curry en zesvoudig Super Bowl-winnaar Tom Brady.

Voor zijn promotiewerk zal Jones worden betaald in crypto. En ook zal hij FTX Pay toevoegen tot de website van zijn liefdadigheidsinstelling voor jongeren, genaamd A&A All the Way. Via hun investeringsmaatschappij Showtyme Jones Ventures LLC, hebben de running back ster en zijn free-agent broer, Alvin, een aandelenbelang in FTX gekocht. Van een lange reeks aan sportieve promoties en goedkeuringen die FTX heeft ondernomen, is deze deal de nieuwste.

Dit suggereert dat de uitwisseling sportfans ziet als een snelle weg naar mainstream adoptie. FTX sloot vorige week ook een samenwerkingsverband met het Mercedes-AMG Petronas Formula One Team voor een deal voor meerdere races. Op de auto’s en coureurs van het raceteam, samen met de vrachtwagenvloot van het team, in de garages en in horeca- en communicatiefaciliteiten langs het circuit, zal de FTX-branding prominent te zien zijn.

Tijdens de Russische Grand Prix van zondag was FTX-branding te zien. FTX krijgt ook toegang tot samenwerking met stercoureurs van Mercedes, zoals Lewis Hamilton en Valtteri Bottas, als onderdeel van de deal. Ook heeft het bedrijf geadverteerd dat NFT-verzamelobjecten op een later tijdstip zullen worden uitgerold.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.