Terwijl hebzucht en hefboomwerking ‘weggespoeld’ worden, zijn dit de 5 punten voor Bitcoin om deze week in de gaten te houden

Terwijl Bitcoin (BTC) een nieuwe wekelijkse kaars in het groen opent, weg van $ 50.000, laat het bulls en bears gissen. BTC/USD is maandag begonnen met het terugvorderen van $ 53.000 voor het eerst sinds donderdag. Na een saai maar weinig inspirerend weekend. Wat zou er in het verschiet kunnen liggen?

Vijf factoren zijn door CoinTelegraph bekeken die de prijsactie van BTC de komende dagen kunnen beïnvloeden.

Stabiliteit voor aandelen, echter daalt de dollar

Doordat het macrobeeld een vertrouwde mix van hoop en ellende laat zien, aangedreven door het coronavirus, zijn de aandelen deze week weer cool. De virusproblemen in India en de financiële problemen van Turkije baarden reden tot bezorgdheid. Terwijl de Aziatische markten over het algemeen een rustige dag kenden. De Verenigde Staten beginnen, los hiervan, deze zomer, toeristen naar de Europese Unie te sturen.

Bovendien beginnen nieuwe economische prikkels voor handelaren vorm te krijgen. Echter, de impuls voor Bitcoin om een macroverhaal te volgen is nauwelijks aanwezig, zonder algemene richting. En de prijsbewegingen van vandaag bewijzen dat al. Elon Musk, Tesla en SpaceX “Technoking”, vatte zaterdag samen in een tweet, “wat biedt de toekomst?”, die voor menig marktdeelnemer aangrijpend zal zijn.

Naar verwachting zal Tesla, een van de grote BTC-investeerders, na de sluiting van Wall Street over de inkomsten rapporteren. De kans is voor Bitcoin meer naar boven gericht, als het op de dollar aankomt. De Amerikaanse dollar-valuta-index (DXY) zet zijn daling voort nadat hij vrijdag onder de 91 kwam. De index is vooral in het afgelopen jaar, meestal negatief gecorreleerd met BTC/USD, zoals Cointelegraph vaak heeft gemeld.

Terugkeer van BTC op $ 53.000 markering

Nu al biedt de Bitcoin-spotprijsactie verrassingen, en in tegenstelling tot vorige week zijn het de beren die onbewust worden betrapt. BTC/USD stijgt voor het eerst tot $ 53.000 sinds vorige week hetzelfde niveau verloor toen hij daalde, onthullen gegevens van Cointelegraph Markets Pro en TradingView. Het niveau zelf is belangrijk, gelijk aan een Bitcoin-marktkapitalisatie van $ 1 biljoen.

En vormde dus eerder een lijn in het zand waarvan analisten dachten dat het zou vast blijven. In het geval was het $ 46.000 die de bodem vormde. Echter, tot nu toe is er geen vaste overtuiging dat de laatste prijsdip voorbij is. Handelsposities hebben dit aangetoond, omdat mensen bij de opwaartse beweging naar $ 53.000 short gingen. In een uur tijd leverde het een bedrag van $ 150 miljoen op.

Preston Pysh, podcast-host, vermoedde zondag laat dat het erop lijkt dat deze tussentijdse uitverkoop zijn einde zou kunnen bereiken. Voor sommige investeerders was de omvang van de dip een schok, hoewel hordes nieuwe kopers het netwerk binnenkwamen. Als geheel zijn metrische gegevens on-chain in het groen gebleven. Zo heeft de theorie dat de huidige omstandigheden een tijdelijke blip zijn in een verder duurzame bullmarkt, nog meer gewicht gekregen.

Filbfilb, medeoprichter van handelssuite DecenTrader, vertelde vorige week aan abonnees van Telegram, dat de markt erg emotioneel is met meer dan +/-2% schommelingen bij sluitingen. Verder dat men moet opletten, want de vluchtigheid zal binnenkort binnenkomen. Filbfilb gaf ook aan behoorlijk optimistisch te zijn, maar dat er wat meer opschudding nodig zal zijn voor de opwaartse beweging. En gaf ook aan het mis te kunnen hebben over de richting, maar niet zozeer over de vluchtigheid. En dat eenieder zich dus schrap mag zetten, aldus Filbfilb.

De moeilijkheidsgraad voor de grootste terugtocht sinds november

Miners blijven zich in principe herstellen van een Chinese stroomstoring die de hash-snelheid van het netwerk eerder in april van de ene op de andere dag heeft ingekort. Zoals eerder in het leven van Bitcoin, verdwenen grote delen van de Chinese mijnbouwkracht uit het netwerk, als gevolg van overstromingen. Dit leidde tot een daling van de hash-snelheid, die op een gegeven moment bijna tot 25% van het hoogste punt ooit daalde.

Miners zijn vanaf dat moment begonnen zich aan te passen, terwijl een afname van de moeilijkheidsgraad van de mining, kleinere operators in staat zal stellen winstgevender te mijnen. En zal dit een stimulans zijn voor het handhaven van de netwerkbeveiliging. Binnen ongeveer vijf dagen zal deze daling plaatsvinden, die de grootste negatieve beweging zal zijn sinds 3 november, toen BTC/USD nog steeds $ 13.000 bedroeg.

Een essentieel, als niet het meest essentiële onderdeel van het vermogen van Bitcoin om zichzelf te handhaven, wordt gevormd door moeilijkheidsaanpassingen. Ongeacht externe factoren die de modus operandi beïnvloeden. De afgelopen maanden werden gekenmerkt door stijgende moeilijkheidsgraden, die consistente nieuwe recordhoogtes hebben gekend, samen met de hash-snelheid.

De prijsactie zou ook moeten terugkeren naar winst in lijn met hun herstel, mocht de geschiedenis zich blijven herhalen. Adam Back, CEO van Blockstream, waarschuwde waarnemers, in een reactie op recente gebeurtenissen, voor hun keuze van statistische bronnen. Hij voerde ook aan dat de daling in feite niet zo groot was als sommigen suggereerden.

Zondag tweette Back dat de Bitcoin hashrate terug is op 157 EH, ongeveer 5% onder de 168 EH-piek. En dat het voor het grootste deel hersteld is van de daling van 25% op 125 EH.

Neiging van het sentiment naar ‘extreme angst’

Het lijkt erop dat het irrationele sentiment in crypto eindelijk is uitgeschud, samen met korte en overbelaste longs. De populaire Crypto Fear & Greed Index heeft deze conclusie getrokken. Deze index gebruikt een reeks factoren om het sentiment van handelaars te bepalen en dus wat er waarschijnlijk zal gebeuren op BTC/USD als gevolg van hun acties.

Fear & Greed naderde eerder historische recordhoogtes in lijn met de toppen van bullmarkten in het verleden, toen nieuwe all-time highs van $ 65.000 verschenen. Volgens de statistiek was er duidelijk een uitverkoop met bijna 80/100 waarbij het ongeveer een week duurde voor deze om te reageren op de prijsdaling tot $ 46.000. De druk is nu echter weg en de index is van “extreme hebzucht” naar “angst” gegaan.

Het is in feite een “reset” van het sentiment, wat ruimte biedt voor verdere prijsstijgingen.

Analist benadrukt zonnige kant van de prijsdip

Het zijn niet alleen particulieren die een serieuze stemmingsverandering hebben ondergaan. Grillig gedrag van professionele handelaren is ook effectief van de markt gezuiverd, volgens andere statistieken. Analist William Clemente merkte op dat longs opnieuw een aantrekkelijke inzet was geworden. Dit deed hij in zijn laatste update voor de marktnieuwsbrief van medeoprichter Anthony Pompliano van Morgan Creek Digital op vrijdag.

Hij schreef dat er een zonnige kant is aan deze gebeurtenis, want hebzucht en hefboomwerking werden weggespoeld. Met financieringspercentages kan dit, naast de liquidaties, worden geïllustreerd. Financieringspercentages worden gebruikt, om het eeuwigdurende swapcontract te koppelen aan de spotprijs van Bitcoin, schreef Clemente verder.

Ook pende hij neer dat het winstgevend wordt om short te gaan, wanneer de meerderheid van de handelaren long gaat, en vice versa. De financieringspercentages werden negatief tijdens de gebeurtenis, wat betekende dat het winstgevend werd voor handelaren om de lange kant van de transactie te kiezen. In de twee voorgaande keren dat dit gebeurde tijdens deze bullmarkt, is dit een koopsignaal gebleken, schreef Clemente.

De spent output profit ratio (SOPR) is ook een “volledige reset” aan het naderen. SOPR is een maatstaf die de neiging heeft om de bodem van de lokale markt te dicteren, merkte CoinTelegraph eerder op. Clemente voegde eraan toe dat nu SOPR het punt van volledige reset nadert. Dit betekent dat de prijs de onderkant van de huidige correctie heeft bereikt of bijna bereikt, aldus Clemente.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.