Terwijl mStable wordt gelanceerd op Polygon, hoopt het DeFi-gebruikers aan te trekken voor wie Ethereum te duur wordt

mStable, gedecentraliseerd financieel rendementsprotocol, is het nieuwste geworden dat schaaloplossingen voor laag twee omarmt. De implementatie ervan op Polygon, eerder bekend als Matic, werd maandag aangekondigd. Nu zijn de rente genererende spaarrekening van mStable, twee van de ‘risico-geminimaliseerde metastabiele coins’ en de functies voor het uitwisselen van activa live op Polygon.

Zo krijgen gebruikers lagere kosten in vergelijking met de implementatie van Ethereum-mainnet. Polygon is een netwerk van laag twee dat transacties eerst op zijn zijketen verwerkt. Daarna worden ze gebundeld in het volgende blok dat wordt geproduceerd op het Ethereum-mainnet. mStable benadrukte, in een aankondiging van maandag, de barrière die wordt gevormd door de recente gascrisis van Ethereum voor de missie van de DeFi-sector om financiën te democratiseren.

mStable gaf aan dat met een spaarquote van bijna nul in traditionele financiën, er een enorme latente vraag bestaat naar een veilige, betrouwbare en hoogrenderende spaarrekening. En dat mStable Save gebouwd is om aan deze vraag te voldoen. Echter, het is voor de meeste gebruikers te duur door de recent torenhoge gasvergoedingen van Ethereum.

James Simpson, CEO van mStable, sprak zijn steun uit voor de schaaloplossing van Polygon. Hij verklaarde dat Polygon schaalbaar is, dat het bijna gratis transacties biedt, dat het zwaargewichten van DeFi heeft aangetrokken en daarmee miljarden aan liquiditeit. Simpson gaf ook aan dat dit allemaal wordt gedaan terwijl Polygon verankerd is aan de Ethereum-mainchain en aan zijn gemeenschap.

mStable promootte ook drie belangrijke aankomende releases voor de Polygon-implementatie. Deze zijn onder meer liquiditeitsstimulansen, gratis transacties in samenwerking met Biconomy en een brug tussen de Polygon- en Ethereum-mainnet-versies. De implementatie van het protocol op Polygon komt doordat een toenemend aantal DeFi-protocollen tweede laagoplossingen verkent.

Hierbij heeft Aave onlangs binnen 10 dagen na de lancering $ 1 miljard aan liquiditeit aangetrokken voor zijn Polygon-release.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.