Terwijl on-chain analist zegt dat $ 55K de ‘volgende mijlpaal’ is, bereikt de Bitcoin-prijs $ 23.000

Op 17 december heeft de Bitcoin-prijs (BTC) het weerstandsbereik van $ 21.000 – $ 22.000 overschreden om uit te komen boven een nieuw hoogtepunt van $ 23.000. On-chain analist Willy Woo zegt ondertussen dat $ 100.000 nu een belachelijk laag mikpunt is. Vooral belangrijk voor Bitcoin was het niveau van $ 21.000 om zijn rally op korte termijn voort te zetten.

Op exchange-heatmaps waren gestapelde verkooporders te zien van ongeveer $ 21.000 tot $ 21.500. Voor de Bitcoin prijs betekende dit dat het moest doorbreken om een bredere opwaartse trend te zien.

Bitcoin treedt binnen de koersvorming

Op de exchange-heatmaps zijn er geen zichtbare weerstandsniveaus te zien. Verder zijn er zones te zien met grote verkooporders van boven de $ 22.000. Dit betekent op korte termijn dat de kans groot is dat BTC zijn rally voortzet. Woo zei dat het BTC Top Cap-model $ 100.000 aanwijst, wat een belachelijk laag mikpunt is. Omdat het marktsentiment optimistisch is en de sell-side crisis.

Woo zei verder dat we ons niet bevinden op het hoogste punt ooit waar het BTC Top Cap-model naar boven begint te buigen. Hij stelde voor eens te kijken hoe hoog het BTC Top Cap-model in 2021 loopt. Woo vindt $ 100.000 een belachelijk laag mikpunt op de huidige koers. Woo zei dat de volgende mijlpaal $ 55.000 is en dat Bitcoin een macroaandelen bucket is van $ 1 biljoen.

$ 55.000 werd door Woo aangemerkt als mijlpaal voor de Bitcoin prijs, omdat het zou betekenen dat BTC 10% van de marktkapitalisatie van goud zou hebben bereikt. Nu wordt de waardering van goud geschat op ongeveer $ 9 biljoen. Bitcoin zou boven de $ 50.000 een relatief groot deel van de marktkapitalisatie van goud inpikken. Goud blijft trouwens het dominante veilige aandeel.

Handelaren hebben hun verkooporders hoger geplaatst, in de verwachting dat Bitcoin zal stijgen tot $ 30.000, nadat $ 20.000 gisteren eindelijk werd overschreden. Dat was te zien op uitwisselingsorderboeken en volumetrends. De kans blijft groot dat BTC $ 30.000 bereikt als de eerste lokale top, als het momentum van de futures, opties en spotmarkten de komende dagen aanhoudt.

Instellingen blijven optimistisch blijkt uit optiemarktgegevens

De onderzoekstak van de grootste cryptocurrency-optiebeurs, Deribit Insights, geeft aan dat de institutionele fondsen optimistisch blijven over Bitcoin. Callopties vertegenwoordigen kooporders op de optiemarkt en putopties verwijzen naar verkooporders. Wanneer kopers van call-spreads toenemen, toont dit dus aan dat de verwachtingen van een grotere Bitcoin-rally toenemen.

De beurs zag grote kopers van call-spreads volgens Deribit Insights, wat een indicatie is van optimistische vooringenomenheid. Deribit Insights gaf aan dat institutionele fondsen optimistisch lijken te blijven. Er zijn grote kopers van callspreads (20.000-24.000 was populair voordat 20.000 voorbijgestreefd werd). Vandaag hebben jan en feb 22.000 calls allebei 250X gekocht.

Jan 30k 500X wordt weergegeven als kopen. Nabije Calls profiteren, sommige gaan door naar jan + feb, blijven blootstelling behouden. De geldautomaat heeft 19.500 tot 20.000 puts verkocht en dat wijst op een optimistische vooringenomenheid. In de nabije toekomst is een bedreiging voor Bitcoin echter de instroom van walvissen.

Gegevens van CryptoQuant suggereren dat de stortingen van walvissen op beurzen zijn gestegen tot ongeziene niveaus sinds maart 2020. BTC kan nog steeds een duurzame stijging naar $ 30.000 zien, omdat Bitcoin zich heeft hersteld ondanks de toenemende walvisstortingen. En omdat institutionele aankopen pas op gang beginnen te komen.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.