Search
Close this search box.

Terwijl stablecoin Dynamic Set Dollar zo laag daalt als $ 0,27, staat het voor een enorme test

Tijdens het kerstweekend hebben wilde prijsacties op Bitcoin en Ethereum de aandacht van de meeste handelaren getrokken. Tegelijkertijd volgt een selecte groep cryptohandelaren een experiment dat zich in realtime afspeelt en mogelijk gevolgen heeft voor de toekomst van stablecoins: het lot van Dynamic Set Dollar. Het is met zijn DSD-token een algoritmisch stablecoin-project gemaakt om uiteindelijk de Amerikaanse dollar te volgen op een 1-1-ratio met DSD.

Tijdens expansieve cycli worden gebruikers beloond met tokens, met een nieuwe basis, voor het verschaffen van liquiditeit. Zoals een die DSD vorige week tot $ 3 per token leidde. Volgens Emin Gün Sirer, de oprichter van Avalanche blockchain-platform, staan ​​ontwikkelaars van protocollen zoals DSD echter voor een veel moeilijkere taak tijdens prijsdalingen zoals die waar DSD momenteel mee te maken heeft.

En dat is om gebruikers te stimuleren het aantal tokens in omloop aan te passen. In het geval van DSD kunnen houders hun tokens op elk moment verbranden met kortingsbonnen. Deze kunnen ze op elk moment binnen 30 dagen verzilveren, zolang de DSD meer dan $ 1 per token bedraagt. Hierdoor hebben ze theoretisch gezien aanzienlijke winst kunnen behalen.

In een interview met CoinTelegraph zegt Sirer dat deze mechanismen vertrouwen op walvissen die in en uit de munt zullen springen om de prijs rond het beoogde doel te stabiliseren. En zij gaan er impliciet van uit dat de ontwerpers van de munt en de walvissen exact hetzelfde wereldbeeld delen, namelijk dat de stablecoin $ 1 waard zou moeten zijn.

Echter, als de walvissen deze mening zelf niet delen, kunnen de munten falen en hun beoogde koppeling breken. Op zaterdag maakte Sirer in een Twitter-thread een opmerking. Hij gaf aan dat deze verbroken verbinding tussen theorie van het spel en bedoelingen van ontwikkelaars, ertoe kan leiden dat deelnemers aan een protocol een Schelling-punt/prijskoppeling identificeren. Echter, het is niet degene die ontwikkelaars in gedachten hadden.

In zijn Twitter-thread gebruikte Sirer technisch jargon en dat er inderdaad een Schelling-punt kan zijn. Echter, het punt kan ergens anders liggen dan de $ 1 bedoeld van de ontwerper.

Handelaren treden voorzichtig op

Deze grillige dynamiek heeft andere waarnemers ertoe gebracht te concluderen dat het project niet te onderscheiden is van een pump and dump. Zoals Ari Paul, de chief investment officer bij BlockTower Capital. Tyler Reynolds, Decentralized Finance (DeFi) specialist, gelooft echter dat als DSD erdoor komt, dit zou kunnen betekenen dat het zichzelf heeft gevestigd als de volgende grote gedecentraliseerde stablecoin.

Voor Sirer zijn dit soort onzekerheden te verwachten en handelaren moeten er rekening mee houden. Hij zei dat er een aanzienlijk risico is, omdat de wetenschap achter deze experimenten nog niet goed ingeburgerd is. Bovendien, zei hij, moeten handelaren hun eigen onderzoek doen. Hij gaf aan dat hij persoonlijk op zoek gaat naar drie cruciale componenten.

Toepassingen voor de stabiele munt die verder gaat dan alleen speculatie. Een stimuleringsmechanisme dat realistische, bescheiden opbrengsten biedt tijdens periodes van stabiliteit. En een toegewijd, goed gekapitaliseerd en bekwaam team achter de munt. Tot dusver lijkt de markt te denken dat Dynamic Set Dollar de lat hoger legt. Eerder op de dag heeft het een dieptepunt van $ 0,27 bereikt.

Hierna is DSD gestaag aan het stijgen en staat het op $ 0,63 op het moment van schrijven. Bovendien hebben onverschrokken blockverkenners aanzienlijke on-chain volumes opgemerkt. Dat duidt erop aan dat walvissen inderdaad DSD kopen en verbranden voor kortingsbonnen.

Vibrerende stabiliteit

Toch waarschuwt Sirer dat zelfs als DSD herstelt, het onderhevig kan zijn aan toekomstige verraderlijke dumps. Hij zei dat algoritmische stablecoins allemaal feedbackloops bevatten die zijn ontworpen om oscillaties rond de beoogde koppeling waarde te dempen. Verder zei hij dat de stablecoins lijken het beste te doen als ze dicht bij de koppeling doel handelen. En niet zo goed als ze uiteenlopen.

Een munt kan in de toekomst heel goed onderhevig zijn aan soortgelijke schommelingen zoals wanneer die in gevaarlijk gebied terechtkomt en zich vervolgens herstelt, volgens Sirer. Hij zegt dat deze experimenten ook de sleutel zijn om DeFi vooruit te helpen, los van prijsactie en fortuinen van handelaren. Sirer duidt MakerDAO, Balancer, DyDx en Uniswap aan als eerdere algoritmische experimenten.

Deze zijn daadwerkelijk nuttige instrumenten geworden die cruciale functionaliteit bieden. Hij vatte samen dat uiteindelijk, naarmate de wetenschap beter wordt, projecten als DSD uiteindelijk levensvatbaarheid op lange termijn zullen bereiken. Hij besloot door te stellen dat algoritmische stablecoins er zijn om te blijven.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.