Tesla accepteert nu Bitcoin van Amerikaanse klanten, zegt Elon Musk

Tesla-auto’s kunnen nu worden gekocht met Bitcoin (BTC), heeft Elon Musk aangekondigd. Het bedrijf zou Bitcoin-knooppunten rechtstreeks exploiteren, volgens de CEO van het elektrisch autobedrijf en “Technoking”. En de Bitcoin die het verzamelde, zou het behouden zonder deze om te zetten in fiat. Na de aankoop van $ 1,5 miljard aan digitale activa, kondigde Tesla voor het eerst zijn voornemen aan om begin februari te beginnen met het accepteren van Bitcoin voor producten.

Dit werd aangetoond door een SEC-aanvraag aan. Voorlopig wordt de optie om een Tesla te kopen met BTC alleen uitgebreid naar Amerikaanse klanten. Elon Musk dringt erop aan dat de Bitcoin die wordt verdiend door de verkoop van de voertuigen van het bedrijf, zal op niet zal worden omgezet in fiat. Dit suggereert dat het niet alleen wordt gebruikt als transactiemedium, maar ook als investeringstool.

Tesla sluit zich aan bij een wereldwijd netwerk van peer-to-peer-operators die de Bitcoin-blockchain hosten en synchroniseren. Door zijn eigen speciale Bitcoin-knooppunten te runnen. Gebruikers die de website van Tesla vanaf een in de VS gevestigd IP-adres bezoeken, zien nu een nieuwe Bitcoin-betalingswidget toegevoegd aan de afrekenopties van de site.

Op de cryptocurrency-markt was de impact van de acceptatie van Bitcoin door Tesla mogelijk vroeg op woensdag voelbaar. De dollarwaarde van Bitcoin steeg met 2,9% van $ 54.056 naar $ 55.630, samenvallend met het uitbreken van het nieuws. Wel staat in de Bitcoin-algemene voorwaarden van Tesla dat Bitcoin op dit moment het enige digitale activum is dat Tesla accepteert als betaling voor zijn producten.

De voorwaarden stellen dat je geen aankopen bij hun mag doen met andere digitale activa, inclusief Bitcoin-vorkproducten, zoals Bitcoin Cash en Bitcoin SV. Verder dat hun digitale Bitcoin-portemonnee niet geconfigureerd is om andere digitale activa dan Bitcoin te detecteren of te ontvangen.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.