Tether-tokens gaan live op Solana, de blockchain van Ethereum-concurrent

Tether, stablecoin-uitgever, heeft aangekondigd dat vandaag, 9 maart, USDT-tokens worden gelanceerd op de Solana (SOL) blockchain. De technisch directeur van Tether was hierover in een gesprek met Cointelegraph. Deze gaf aan dat de integratie met de blockchain van laag 1 een breed scala aan projecten in de sector Decentralized Finance of DeFi en andere Web 3.0 activiteiten belooft te ondersteunen.

Solana wordt beschouwd als een geduchte concurrent van Ethereum, zoals eerder gemeld. Dit in de hoop DeFi-spelers in zijn netwerk te betrekken, terwijl ze wachten tot de volledige voordelen van Eth2 eindelijk van start gaan. Solana stelt gebruikers in staat om USDT af te handelen met snelheden hoger dan 50.000 transacties per seconde, volgens Tether. Verder beweert Tether dat transactiekosten zo laag kunnen zijn als $ 0,00001 per stuk.

Bovendien zal dit goedkopere, snellere alternatief voor Ethereum een boost geven aan nieuwe applicaties en projecten in de DeFi-ruimte. Naast Ethereum is Tether al geïntegreerd met meerdere blockchains, zoals Algorand, EOS, Liquid Network, Omni en Tron. Serum, een gedecentraliseerde derivatenbeurs, is een van de projecten die onlangs op Solana zijn gebouwd.

Sam Bankman-Fried, medeoprichter en CEO van FTX Exchange, sprak onlangs in een interview met Camila Russo, gastvrouw van de Defiant Podcast. Serum vond in zijn keus Solana beter dan Ethereum door zijn superieure snelheid en infrastructuur, volgens Bankman-Fried. Hij gaf aan dat zij een blockchain nodig hebben, een miljoen keer sneller dan Ethereum. Blockchains van concurrenten blijven groeien om aan de behoeften van de groeiende DeFi-sector te voldoen.

Toch geloven veel spelers in de industrie, zoals Jon Jordan van DappRadar, dat uiteindelijk Ethereum 2.0 belangrijke voordelen heeft voor gedecentraliseerde applicaties. Intussen is Tether geïntegreerd met laag-twee netwerken zoals Hermez. Deze zijn steeds populairder geworden in periodes waarin de gaskosten op het Ethereum-netwerk enorm zijn gestegen.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.