Tether viert feest, want hun USDT-marktkapitalisatie overschrijdt $ 20 miljard

De grootste cryptocurrency stablecoin, Tether (USDT), heeft voor het eerst een marktkapitalisatie van $20 miljard gepasseerd. Op 18 december zijn er gegevens door het bedrijf bevestigd. Tether is volgens deze gegevens nu een activum van $ 20 miljard en de vierde grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie.

Tethers marktkapitalisatie verdubbelt sinds september

In een officiële Twitter-update wordt geroepen dat Tether zojuist een marktkapitalisatie van $ 20 miljard heeft overtroffen. Verder is aangegeven dat deze fantastische mijlpaal opnieuw een bevestiging is voor Tether om zijn nummer één positie te behouden. En dat als de meest liquide, stabiele en vertrouwde valuta. Het afgelopen kwartaal is de marktkapitalisatie van Tether in een bijna recordtempo gestegen.

Nog drie maanden geleden passeerde de marktkapitalisatie van Tether $ 10 miljard. Paolo Ardoino, CTO, reageerde op het nieuws met de uitroep, BAM!

Het regelmatig produceren van nieuwe tokens is in het verleden controversieel gebleken. Doordat sommige onderzoekers beweren dat het de prijsgroei van Bitcoin (BTC) kunstmatig stimuleert, in plaats van alleen liquiditeitsstimulansen te geven. De vermoedens zijn vergroot door aanhoudende juridische problemen voor iFinex, de eigenaar van zowel Tether als Exchange Bitfinex.

Toch is de honger van andere cryptocurrencies en DeFi-tokens voor Tether als het start- en uitgangspunt dit jaar alleen maar toegenomen. USDT is hierdoor verreweg de stablecoin-asset bij uitstek.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo